Farmaceutická fakulta UK otevírá další ročník Univerzity třetího věku

14.09.2023

Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy otevírá další ročník Univerzity třetího věku

Pro blížící se akademický rok 2023/2024 chystá hradecká Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy další ročník kurzu Univerzity třetího věku s názvem „Člověk a lék“. V zimním semestru se účastníci mohou těšit na deset přednášek zaměřených na různorodá témata. Zazní informace z farmakologie, chemie, botaniky, analýzy léčiv, historie farmacie, mikrobiologie a dalších oblastí. Na navazující letní semestr je naplánováno dalších deset zajímavých přednášek.

V posledních letech se snažíme kurz zpestřit přednáškou vybraného hosta z akademického světa, nejčastěji z jiné fakulty Univerzity Karlovy. V aktuálním ročníku se mohou studenti Univerzity třetího věku těšit na přednášku odborníka z Protonového centra v Praze, přednášku o kmenových buňkách nebo přednášku o zdravotních přínosech chůze.

Program na zimní semestr a podmínky přihlášení jsou zveřejněny na webu Farmaceutické fakulty UK na adrese www.faf.cuni.cz/u3v. Cyklus přednášek bude zahájen v polovině října 2023. S radostí uvítáme nové studenty a studentky, kteří dychtí po aktuálních vědeckých informacích.

Pro fyzicky aktivní seniory jsme zároveň připravili kurz „Lukostřelba“. První ročník byl zahájen na podzim roku 2018 a tradice bez přerušení pokračuje až do současné doby. Kurz je vhodný jak pro netrénované zájemce, tak pro pokročilejší lukostřelce. Podrobnosti o přihlašování najdete na webu www.faf.cuni.cz/u3v-lukostrelba.

Text: PhDr. Zděnka Kudláčková, Ph.D.
Foto: Shutterstock

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS