Univerzitní futsal - v Hradci je vždy skvělá atmosféra

27.04.2023

Do nové sezóny Univerzitní futsalové ligy jsme vstoupili 15. 3. 2023 venkovním zápasem proti UHK. Ve vzduchu byla vysoká očekávání. Hrát venkovní zápas večer v Hradci znamenalo podporu našich úžasných diváků. Měli jsme za sebou kvalitní přípravu a náš tým od minulé sezóny posílilo několik talentovaných hráčů. Bitva o Hradec mohla začít. 

Zápas jsme zahájili v dobrém tempu a od prvních minut se jednalo o bojovný fotbal. I přesto, že jsme si vytvořili několik šancí, z prvního gólu se radoval soupeř. I díky podpoře fanoušků, mezi kterými byl i pan děkan Farmaceutické fakulty UK, se nám povedlo herně vrátit zpět do zápasu. Bohužel ale zvonily jen tyče a v 19. minutě UHK opět skórovala. Před poločasem se povedlo vsítit gól Ondrovi Horáčkovi a do šaten se šlo za stavu 2:1.

V druhém poločasu na nás domácí UHK vlétlo a výsledek se jen díky téměř nadlidskému výkonu brankáře Klímy neměnil příliš rychle. I přes jeho pohotové reflexy si ale soupeř našel cesty ke gólům. Naše hra ve druhém poločase za moc nestála. Až vteřinu před koncem dodal vzpruhu všem fanouškům i hráčům Ondřej Rataj, který se ujal přímého kopu v blízkosti soupeřovi brány a doslova propálil všechny, co mu stáli v cestě. Konec – 5:2.

Hradecké derby sledovalo téměř 150 příznivců univerzitního futsalu a společně vytvořili atmosféru, která v Univerzitní futsalové lize nemá obdoby. Nemusíte být na hřišti nejlepší, sport má lidi sbližovat. A univerzitní sport by měl být součástí kultury a tradice každé správné vysoké školy. A právě to se nám tady v Hradci povedlo.

f1f2f3f4f5f6f7f9f8

O týden později, 22. března 2023, do Hradce zavítal obhájce titulu z Masarykovy univerzity. V minulé sezóně jsme právě s tímto soupeřem v Brně prohráli 14:2. Měli jsme jim tedy co vracet. Do utkání jsme nevstoupili šťastně a během chvíle jsme prohrávali 2:0. Náš tým ale ukázal svou soudržnost a zásluhou bratří Ratajů první poločas skončil nerozhodně 2:2.

Tím, že jsme tentokrát byli domácím týmem my, mohla proběhnout tradiční poločasová soutěž. Z asi sedmdesáti přihlížejících diváků byli náhodně vylosováni tři, kteří se utkali v dovednostní soutěži – nožičkách. Každý zúčastněný si odnesl cenu, kterou nám věnovala Farmaceutická fakulta UK, za což moc děkujeme. Vítěz soutěže si navíc odnesl šálu našeho univerzitního týmu.

Druhý poločas začal a my opět mírně zaspali. Soupeř toho využil a vsítil branku na 3:2. Utkání nabíralo na intenzitě a stejně tak i tlak na soupeřovu branku. Halou se nesly chorály fanoušků a my bojovali jako o život. Gól jsme ale, i přes několik dobrých příležitostí, nevstřelili a v poslední minutě jsme inkasovali z protiútoku. Konec – 2:4.

Fotbalové překvapení sezóny bylo v Hradci na dosah. Hřát nás může kromě dobře odvedená práce na hřišti i to, že si spousta kluků z MUNI nemohlo vynachválit atmosféru, kterou se nám tady v Hradci povedlo vybudovat.

Pozvánka

Ve středu 3. 5. 2023 ve 20:00 ve sportovní hale Slavia sehraje náš tým poslední utkání skupinové fáze soutěže proti nováčkovi z Vysoké školy polytechnické Jihlava. Přijďte potvořit naše mužstvo v přímém souboji o záchranu.

Text: Mgr. Jan Rataj, člen týmu UK LF&FAF HK
Foto: Archív týmu UK LF&FAF HK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS