Futsalový tým UK LF&FAF HK zahájil přípravu na sezónu ledovou koupelí v Orlici

09.03.2023

V pátek 3. 3. 2023 se v posilovně na Zámostí sešlo čtrnáct hráčů a hráček našeho univerzitního futsalového týmu UK LF&FAF HK. Náš tým se skládá ze studentů napříč ročníky hradecké Lékařské fakulty a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy a pravidelně nastupuje v zápasech Univerzitní futsalové ligy a v Okresním přeboru malého fotbalu v Hradci Králové. Obě zmiňované soutěže brzy začínají, což znamenalo jediné – pořádně se připravit.

Pěkné počasí předznamenalo začátek nezapomenutelného víkendového soustředění. První den jsme se byli proběhnout po Hradci a odcvičili jsme náročný trénink, který si speciálně pro nás připravila Mgr. Iveta Szakošová. Večer nás v klubovně SČSF čekal kvíz, během kterého jsme si připomněli pravidla futsalu a zavzpomínali na začátky našeho týmu.

f1f2f3f4

Očistná koupel v Orlici zahájila sobotní program. Následoval trénink, který byl zaměřen především na fyzickou připravenost hráčů a koordinaci. Polovinu tohoto tréninku absolvovali i brankáři a druhou polovinu se již věnovali rozvíjení dovednostní pro ně specifických. Následovala krátká pauza na oběd a druhá tréninková jednotka, jejíž náplní byla především technika. Vyzkoušeli jsme si vedení míče, přihrávky i zakončení. Většina z nás toho měla na konci už plné nohy. Výborná večeře a regenerace v sauně nám byly odměnou za naše tréninkové nasazení v uplynulých dnech.

Nedělní ráno jsme zahájili opět koupelí v Orlici. Pak jsme pokračovali na Zámostí, kde si pro nás Mgr. Tomáš Válek, Ph.D. připravil trénink na míru. Posílení rovnováhy, technická cvičení, workout i závěrečné protažení, které jsme opravdu potřebovali. Na závěr soustředění nás čekalo utkání dle pravidel malého fotbalu. Hrálo se skutečně o hodně – o poslední body do soutěže o nejvšestrannějšího fotbalistu týmu a o největšího dřeváka týmu. Soustředění jsme zakončili společným obědem. Naše únava byla všudypřítomná a značila, že každý z nás do toho dal opravdu všechno.

Rádi bychom poděkovali Katedře tělesné výchovy za zapůjčení výbavy a prostor. Obrovský dík patří Mgr. Ivetě Szakošové a Mgr. Tomáši Válkovi, Ph.D., kteří nám ve svém volném čase připravili hodnotný trénink. Dále bychom chtěli poděkovat Spolku českých studentů farmacie za zapůjčení klubovny.

A jak hodnotí soustředění hráči?

Tomáš Hulinský, student zubního lékařství: „Za mě 10/10. Skvělá parta, skvělá organizace a myslím, že i ty tréninky měly dost úroveň.“

Nejvšestrannější hráč soustředění – Jiří Šefčík, student všeobecného lékařství: „Soustředění jsem si užil a nemám co vytknout, organizace byla skvělá stejně jako úroveň tréninků. Nejlepší bylo, že jsme se mohli lépe poznat a stmelit kolektiv.“

A právě tmelení kolektivu bylo hlavním cílem soustředění. Díky společně strávenému víkendu jsme se mohli lépe poznat i po osobní stránce. I přesto, že se nejedná o něco tvrdě vydřeného v posilovně či na hřišti, je týmový duch něco, co může sehrát během náročné sezóny klíčovou roli.

Přijďte podpořit náš tým na první utkání nového ročníku Univerzitní futsalové ligy 15. 3. 2023 od 20:00 v hale TJ Slavia Hradec Králové!

Text: Mgr. Jan Rataj, člen týmu UK LF&FAF HK
Foto: Archív týmu UK LF&FAF HK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS