Absolventi farmacie z roku 2010 se po třinácti letech sešli na půdě fakulty

23.05.2023

setkani2.jpg

Víkend 20. a 21. 5. 2023 se nesl v duchu setkání absolventů farmacie z roku 2010. Do Hradce Králové se sjely na dvě desítky kamarádů a kolegů, aby navštívili svou alma mater, kde strávili pět let magisterského studia, a aby se navzájem podělili o životní i pracovní zkušenosti za posledních 13 let. Nutno poznamenat, že z profesní stránky všichni zůstali oboru věrní a nyní pracují zejména v lékárnách, respektive na místech, kde se dostávají do kontaktu s pacientem. Zastávají nejrůznější pozice, od vedoucího lékárníka, odborného zástupce, specialisty na cytostatika nebo vedoucího oddělení hromadně vyráběných léčivých přípravků, klinického farmaceuta, až po členku kolektivu naší Katedry sociální a klinické farmacie.

Absolventi se sjeli ze všech stran České republiky, což ocenil i děkan doc. Jaroslav Roh, který část absolventů srdečně přivítal a provedl je vybranými místy na fakultě v ulici Akademika Heyrovského i v Kampusu Univerzity Karlovy. Během diskuse absolventi pozitivně hodnotili podstatně navýšený objem výuky na pacienta orientovaných předmětů, především ve vyšších ročnících, než tomu bylo během jejich studia. Také popřáli fakultě úspěšnou realizaci výstavby plánovaného kampusu. Slunečné počasí pak přímo vybízelo k prohlídce centra Hradce Králové za nostalgického vzpomínání nad studentským životem v tomto královském městě.

V současné uspěchané době je obdivuhodné, že si všichni udělali čas se sejít a popovídat a třeba tak inspirují absolventy z dalších ročníků se po letech vrátit na půdu Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové.

Text: PharmDr. Kateřina Malá, Ph.D.

Foto: doc. PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS