Zlaté promoce absolventů z roku 1974

15.04.2024

Zlaté promoce 2024

V sobotu 13. 4. 2024 oslavila naše Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové první Zlatou promoci svých absolventů. Za všechny „zlaté“ absolventy si dovoluji za tuto šťastnou chvilku fakultě a univerzitě poděkovat.

Je tomu 50 let, kdy jsme potvrdili svůj Akademický slib Univerzitě Karlově v nádherném prostředí Magna auly v Karolinu. V sobotu jsme od ní dostali jeden z nejhezčích dárků – Zlatou promoci, tedy příležitost se opět sejít a připomenout si studentská léta, podělit se o radosti a zkušenosti uběhlých padesáti let. Zažili jsme toho opravdu hodně, minulý režim, sametovou revoluci, bouřlivou dobu privatizace i obrovský rozvoj výpočetní a jiné moderní techniky. Většina z nás pracovala v oboru lékárenství a byla vždy hrdá na svoji Alma Mater. Jsme rádi, že jsme se dožili této slavnostní chvíle, protože ne všichni měli toto štěstí.

10b6bKvetina-90-1

Za první absolventy Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové mi dovolte vyjádřit vděčnost také všem našim učitelům a profesorům, z nichž většina již není mezi námi. Díky nim jsme se stali tím, čím jsme. Vzpomínáme především na profesora Jaroslava Květinu, našeho děkana a kamaráda, s nímž jsme se setkávali až do roku 2022 na každém našem srazu. Byli jsme jeho „prvňáci“ a on si nás po celou dobu pamatoval jménem, odkud kdo pocházel, ale i co během studií provedl.

UK_2_044_foto_JanRaschUK_2_047_foto_JanRaschUK_2_056_foto_JanRaschUK_2_061_foto_JanRaschUK_2_092_foto_JanRaschUK_2_123_foto_JanRaschUK_2_127_foto_JanRaschUK_2_143_foto_JanRaschUK_2_164_foto_JanRasch

Farmaceutické fakultě přejeme, aby se jí podařilo vybudovat nový kampus, který začala stavět, a aby měla hodně šikovných studentů, kteří budou náš obor rozvíjet a propagovat.

Ať žije farmacie!

prof. RNDr. Jarmila Vinšová, CSc.

Fotografie: Archiv prof. Jarmily Vinšové; Univerzita Karlova; Ing. Zuzana Toufarová

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS