Neformální Snídaně s rektorkou na Farmaceutické fakultě UK

20.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 navštívila Farmaceutickou fakultu v Hradci Králové rektorka Univerzity Karlovy prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. V rámci neformálního setkání s ní studenti a zaměstnanci fakulty mohli diskutovat u dobré snídaně a otevřít témata, která je zajímají.

snidane2024-12snidane2024-16snidane2024-20snidane2024-15snidane2024-25snidane2024-08

Během hodinové debaty došlo na řadu důležitých témat. Nešlo nezmínit prosincové tragické události na Filozofické fakultě UK a s tím související nastavení nových bezpečnostních opatření v rámci celé univerzity. Studenti se zajímali také o aktuální návštěvu slovenské prezidentky v Praze. Doktorandi diskutovali o novele zákona o vysokých školách a výši doktorských stipendií. Na to navázalo téma hodnocení úspěšnosti doktorského studia a jeho vliv na finanční příspěvek fakultám. Diskuse se dotkla také témat blízkých zaměstnancům – sjednocení mzdových tarifů na UK nebo rozvoj univerzitních informačních systémů. Na závěr zazněl osobní pohled paní rektorky na náročnosti její pozice.

Setkání proběhlo v příjemné atmosféře. Paní rektorce děkujeme za vstřícnost i otevřenost a budeme se těšit na další společná setkání.

Text: Oddělení vnějších a mezinárodních vztahů Farmaceutické fakulty UK
Foto: Ing. Jan Škop

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS