Futsalový tým UK LF&FAF HK zahájil přípravu na sezónu tradiční koupelí v Orlici

14.03.2024

Futsalový tým UK LF&FAF HK se skládá ze studentů hradecké Lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy a pravidelně nastupuje v zápasech Univerzitní futsalové ligy.

Zápasy prvního kola Univerzitní futsalové ligy jsou v plném proudu, a tak i náš tým nedočkavě vyhlíží své první utkání (19. března, hala Slavia) a pilně se na něj připravuje. Z tohoto důvodu také hráči absolvovali ve dnech 1. - 3. března 2024 již tradiční předsezónní soustředění.

IMG_2815aIMG_2835aIMG_2852aIMG_2865aIMG_2870a

Soustředění jsme zahájili v pátek na tatami na Zámostí kruhovým tréninkem, který si pro nás připravil Tomáš Válek. V nové sezóně se chceme prezentovat větší ofenzivní silou a více zásahy do sítí soupeře, proto nás čekal teambuildingový trénink střelby v adrenalinové laser game.

Sobota byla opravdu našlapaným dnem. Pro odvážlivce začala ráno regenerační koupelí v Orlici. Společná část pak začala na ZŠ Štefcova, kde si pro nás trenéři připravili tréninkovou jednotku zaměřenou na rychlost, kondiční zdatnost a fotbalové dovednosti. Následoval společný oběd a odpolední trénink zaměřený na taktiku. V několika cvičeních jsme se soustředili především na dodržování rozestavení a na nácvik útočných i obranných situací. Takto velký energetický výdej byl potřeba řádně doplnit, a tak jsme se zastavili v restauraci Slávka, která již tradičně hostí naše pozápasové taktické rozbory. Sobotní večer se pak nesl v duchu několika teambuildingových aktivit, kdy hráči předváděli schopnosti vědomostního, taktického i dovednostního rázu.

Součástí každého sportu je neodmyslitelně strečink, protahování a kompenzace po výkonu. Těmto aktivitám jsme věnovali nedělní dopoledne, kdy bylo také soustředění oficiálně ukončeno. V průběhu soustředění jsme opět bodovali jednotlivé soutěže a po sečtení bodů mohl být vyhlášen Dřevák a Nejvšestrannější hráč soustředění.

Dan Motka: „Předem musím uvést, že jsem se soustředění zúčastnil poprvé, a tudíž jsem nevěděl, co od toho čekat. Soustředění mě bavilo, vyzkoušel jsem si nové věci jako kruhový trénink, otužování či zábavné hry s CDčky. Jsem v týmu nový, takže jsem měl skvělou příležitost poznat spoluhráče v rámci teambuildingových aktivit. Moc mě také bavila populární hra o Dřeváka soustředění, která mě motivovala na trénincích makat. Bohužel i tak jsem nakonec tuto cenu vyhrál, nicméně i tato vtipná záležitost mě motivuje nadále na sobě pracovat a zlepšovat se.”

Ondra Rataj: „Soustředění se povedlo na jedničku, stmelili jsme partu a navíc jsme stihli i pár tréninků. Jak vidíte i Nejvšestrannější hráč soustředění se má kde zlepšovat.“

Už se na vás v hledišti těšíme!

Za celý futsalový tým Vladimír Kučírek


Foto: Archív týmu UK LF&FAF HK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS