Vánoční koncert ve znamení šansonových příběhů

15.12.2023

Vánoční koncerty Farmaceutické fakulty UK mají dlouholetou tradici. Je to příležitost k setkávání, ale také k poznávání různorodých hudebních směrů.

Ve čtvrtek 14. 12. 2023 v podvečer přivítal pan děkan doc. Jaroslav Roh spolu s paní proděkankou prof. Lucií Novákovou na pódiu Městské hudební síně v Hradci Králové náchodský sextet 6 NaChodníku. Už název kapely skrývá jinotaj a podobné je to s texty jejich písní.

Program adventního recitálu nabídl v jedné části současné české autorské šansony. „Příběhy“, jak je nazývá zpěvačka a průvodkyně Lucie Peterková, nejsou vždy nutně epické. Přesto jsou srozumitelné každému, kdo ví, jaké krásy, trable i poznání může přinést láska. Tento cit je nejčastěji partnerský, ale milovat můžeme i inspirující místa… A ideální je, když k tomu máme rádi život! Ve druhé části večera pak zazněla krásná vánoční témata v originálním, ryze NáChodnickém podání.

Koncert se vydařil a kapela oprávněně sklízela potlesk. Na závěr večera čekalo na návštěvníky malé občerstvení.

f01f02f03f05f06f07f04f08f09f10f11f12

6 NaChodníku, autorský šanson z Náchoda

Kapela vznikla v roce 2006 okolo sourozenců Lucie a Tomáše Peterkových a staví na ryze autorské hudbě a vlastní poetice. V té se mísí prvky swingu, jazzu, blues i popu. Autorem většiny textů je kontrabasista kapely Milan Poutník, jehož poezie je plná příběhů a nálad. Kapela od svého počátku spolupracuje také s Pavlem Bělobrádkem. Velmi úzká a pravidelná je pak spolupráce s českým hercem, básníkem a prozaikem Miloněm Čepelkou, který je spoluzakladatelem legendárního Divadla Járy Cimrmana.

Poděkování

Koncert se mohl uskutečnit díky příspěvku společnosti Alliance Healthcare, které tímto ještě jednou děkujeme.

Alliance Healthcare s.r.o.

 

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě koncertu. Budeme se těšit opět za rok!

Text a foto: Ing. Josef Marek

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS