Tým Farmaceutické fakulty v čele s panem děkanem obstál v mezifakultním atletickém turnaji UK v Praze

11.05.2023

Týmy UK

V rámci Rektorského sportovního dne proběhl 10. 5. 2023 v areálu Sportovního centra Univerzity Karlovy v Hostivaři týmový univerzitní čtyřboj, ve kterém změřilo sílu 8 pětičlenných týmů jednotlivých fakult složených částečně ze zástupců jednotlivých kolegií děkanek/děkanů a dále dvou týmů složených z členů kolegia paní rektorky.

Naši fakultu reprezentoval pan děkan doc. Jaroslav Roh, proděkani prof. František Štaud a doc. Radim Kučera, vedoucí Zahrady léčivých rostlin Ing. Anežka Chlebková a paní doc. Veronika Nováková z Katedry farmaceutické chemie a farmaceutické analýzy. Role nehrajícího kapitána, trenéra a fotografa v jedné osobě se ujal vedoucí Katedry tělesné výchovy Mgr. Jiří Bezouška. Hned první disciplína prověřila schopnosti a erudovanost trenéra Mgr. Bezoušky, kdy musel během 10 minut naučit členy svého týmu házet oštěpem a házet daleko. To se mu překvapivě podařilo a tým FaF, bez jakýchkoli zkušeností s touto disciplínou, překvapil všechny včetně sebe kvalitními hody a usadil se bezpečně uprostřed výsledkové listiny.

RDP-1RDP-2RDP-3RDP-4RDP-5RDP-6RDP-7RDP-8RDP-9

Ve druhé disciplíně, vrhu koulí, musel Mgr. Bezouška korigovat nabuzené členy svého týmu, kteří plni odhodlání vrhli první dva pokusy značně mimo výseč a nechtěně ohrozili kolegu z FTVS, který se ujal role měřiče. Po vrhu koulí následoval skok do dálky a na závěr štafetový běh na 5x40 metrů, ve kterém jeden z nepozorných soupeřů překřížil dráhu prof. Štaudovi a toto zbrzdění stálo náš tým několik sekund. Ale konečně šesté místo reprezentantů FaF je důstojným výsledkem a dobrou motivací k intenzivní přípravě na další ročník. Z celkového vítezství se radovalo mužstvo „rektorát A“, na druhém místě skončila Filozofická fakulta a symbolicky na 3. místě 3. lékařská fakulta. Gratulujeme!

Text: doc. PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D., děkan fakulty
Foto: Mgr. Jiří Bezouška a Vladimír Šigut

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS