Rektorský sportovní den 2023 v Hradci Králové

12.05.2023

Katedra tělesné výchovy Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové ve spolupráci s dalšími katedrami při Farmaceutické a Lékařské fakultě připravila pro letošní ročník Rektorského sportovního dne celodenní program rozdělený do tří etap.

Dopoledne si studenti a zaměstnanci mohli vyzkoušet kolektivní sporty pořádané formou turnajů či zápasů nebo si zacvičit pod vedením lektorů KTV ve sportovní hale Slavia a přilehlém venkovním areálu s antukovými a beachvolejbalovými kurty a travnatou plochou. V kolektivních sportech měli účastníci možnost si vybrat z bohaté nabídky. Tradičně se velkému zájmu těšil beachvolejbal, volejbal, florbal, ringo i další sporty jako kroket, pétanque a nohejbal. Ukázkové lekce cvičebních programů s hudebním doprovodem jsou příležitostí vyzkoušet si populární formy pohybových aktivit. Letos si lektoři KTV připravili lekce zumby, bodyform a strongnation, které jsou oblíbené mezi studenty i zaměstnanci.

Odpolednímu programu vévodil discgolf. Na venkovním hřišti poblíž řeky Orlice se sešla početná skupina nadšených discgolfistů a někteří v sobě objevili nečekané schopnosti. Princip hry je stejný jako u golfu, jen s tím rozdílem, že se hází diskem. Jedná se o příjemnou relaxační aktivitu spojenou s pohybem a pobytem v přírodě.

RDHK-03RDHK-05RDHK-16RDHK-19RDHK-25RDHK-30RDHK-32RDHK-34RDHK-36RDHK-41RDHK-42RDHK-44

Večerní program ve sportovní hale Slavia byl věnován turnaji ve futsalu. Jako každý rok se proti sobě postavily 4 týmy složené ze studentů a zaměstnanců Lékařské fakulty a Farmaceutické fakulty. Turnaje se vždy účastní početná fanouškovská základna a prestiž je vysoká. Jedná se o sportovně společenskou akci, kterou je celý sportovní den zakončen.

Letošní ročník Rektorského sportovního dne provázelo ideální slunečné počasí, které navozovalo až letní atmosféru. Hala Slavia nabídla dostatek volného místa pro indoorové aktivity i potřebné zázemí. Ve všech sportovních disciplínách a turnajích byly rozdány poháry, diplomy a hodnotné ceny pro první tři týmy/účastníky v pořadí. U cvičebních programů byla možnost hodit kartičku se jménem do losovacího osudí a spoléhat na štěstí při losování výherců. Celkový počet účastníků Rektorského sportovního dne přesáhl 200 osob napříč studenty i zaměstnanci obou hradeckých fakult. Dopoledního programu se účastnilo přes 160 lidí, turnaj v discgolfu si nenechalo ujít 24 účastníků a do večerního futsalového turnaje se zapojilo 30 hráčů.

V rámci Rektorského sportovního dne byly v nabídce také další aktivity – běh na Chvojno, cyklovýlet na Kuks, golfový turnaj, turistický výlet okolím Náchoda nebo týmový univerzitní čtyřboj v Praze. Všechny patří mezi oblíbené formy trávení Rektorského sportovního dne.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další ročník.

Text: Mgr. Tomáš Válek, Ph.D., KTV
Foto: Archiv Farmaceutické fakulty UK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS