Základní sportovní kurz Farmaceutické fakulty UK provázela skvělá atmosféra

14.07.2023

Základní sportovní kurz v Horním Poříčí u Strakonic je největší akcí pořádanou Katedrou tělesné výchovy. Výcvikové středisko Univerzity Karlovy hostilo letošní ročník v termínu 30. 6. – 7. 7. 2023 a kurz se těšil enormnímu zájmu napříč celou akademickou obcí na Farmaceutické i Lékařské fakultě UK. Celkový počet účastníků byl 145, z toho 81 studentů, 29 dětí a 35 alumni a instruktorů. Program kurzu odstartoval slavnostním zahájením. Studenti byli rozřazeni do družstev k instruktorům a rozjel se vlak, který se zastavil až 7.7. ráno úklidem chatek a odjezdem.

sportak_2023-01sportak_2023-02sportak_2023-05sportak_2023-06sportak_2023-07sportak_2023-08sportak_2023-09sportak_2023-10

První večer proběhly seznamovací hry a začala vznikat jedinečná atmosféra tvořící sociální bublinu, obklopující výcvikové středisko. Hlavní náplní kurzu je seznámit účastníky se širokou škálou sportovních a pohybových aktivit. V průběhu prvních pěti dnů čekaly na účastníky výukové bloky tradičních i netradičních sportů (ringo, brannball, frisbee, střelba, stolní tenis, fotbal, plážový volejbal, nohejbal, tenis, intercross, kanoistika, kinball, florbal a volejbal). Současně v odpoledních a podvečerních hodinách odstartovala první série turnajů v rámci fakultativního sportování (stolní tenis, tenis, nohejbal). Ve večerních hodinách probíhaly pod vedením zkušených instruktorů lekce zumby a taeba. Účastníci měli také možnost vypůjčit si sportovní materiál a provozovat aktivity samostatně.

V druhé polovině kurzu již všichni vstřebali nabyté dovednosti. Odstartovala druhá série fakultativních turnajů (ringo, plážový volejbal, kroket) a outdoorové aktivity. Jako první byl do programu zařazen orientační běh trojic v přilehlém lese. Následoval štafetový závod čtveřic v letním biatlonu včetně střelby ze vzduchových pušek, překážkový závod trojic obsahující 7 stanovišť převážně s workoutovou tématikou a nechybělo ani přetahování lanem. Již tradičně se také jela regata složená ze šestičlenných týmů. Jejím cílem bylo štafetově ujet v co nejkratším čase okruh na deblkánoích včetně výměny posádek lodí ve vodě. Závody i turnaje se těšily velkému zájmu fanoušků, obzvláště pak finálová utkání měla skvělou atmosféru.   

O večerní program se postaralo především duo „kulturních attaché“ David Brychta a Jan Rataj a svou troškou do mlýna přispěl i děkan Farmaceutické fakulty UK doc. PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D. Součástí večerních aktivit byly vědomostní kvízy, maškarní bál, týmové soutěže a další aktivity provázející celý kurz.

Letní sportovní kurz 2023 se vydařil ve všech směrech. Bylo ideální počasí, elektrizující atmosféra, kvalitní kuchyně, spousta sportovních aktivit a skvělá parta lidí na stejné vlně. 

Katedra tělesné výchovy děkuje všem účastníkům a těšíme se na Vás příští rok v Horním Poříčí.

Text: Mgr. Tomáš Válek, Katedra tělesné výchovy
Foto: Katedra tělesné výchovy

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS