Odměna na konci zkouškového období – lyžařský kurz v Alpách

27.02.2023

20. února 2023 byl zdárně zakončen letošní Základní zimní kurz pořádaný Katedrou tělesné výchovy. Studenti Farmaceutické fakulty UK měli možnost vycestovat na prosluněné svahy Korutanských Alp. Bylo to úžasných 5 dní lyžování za krásného počasí, kdy teplota na svahu dosahovala až 8 stupňů.

f1f3f2

První den našeho kurzu jsme zahájili v malém středisku Goldeck, které je na rozježdění ideální. Sjezdovky byly nádherně upravené a tvrdé, protože noční teploty klesaly až k -10 °C. V průběhu dne se díky sluníčku oteplilo, a to se projevilo i na kvalitě sněhu. O to více jsme si užívali opalování.

Druhý den náš kurz pokračoval ve středisku Gerlitzen, kde jsou méně náročné tratě. Mohli jsme plynule navázat na úvodní rozježdění, zahájit výuku carvingových oblouků a zvykat si na alpské svahy. Sluníčko nám přálo i dnes, proto nechyběl relax a naše opálení začínalo dosahovat dokonalosti.

Třetí den jsme vyrazili do nádherného střediska Katschberg, které uspokojí i ty nejnáročnější lyžaře. Najdete tu plynulé, dlouhé a nekonečně široké sjezdovky, nechybí ani ostré a příkré svahy pro opravdové vyznavače adrenalinu. Bylo to nejlepší lyžovaní našeho kurzu zakončené večerní návštěvou aquacentra.

Po úspěšném zvládnutí třetího dne nás čekalo krásné lyžování ve středisku Bad Kleinkirchheim. Jedná se o velmi rozsáhlý areál, kde najdete i strmou sjezdovku pojmenovanou po slavném rakouském lyžaři Franzi Klammerovi.

Poslední den jsme se rozhodli vrátit do střediska Katschberg. Byli jsme velmi natěšeni na skvělou lyžovačku, ale pro špatné povětrnostní podmínky byla jedna z hor uzavřena. To způsobilo trochu nepříjemnou proměnu Alp v „české mraveniště“. Přesto jsme si poslední den lyžování v Alpách užili a důstojně zakončili náš kurz.

Lyžařský kurz je skvělá odměna na konci zkouškového období a perfektní začátek nového semestru. Děkuji všem účastníkům za zdárný průběh akce a těším se zase za rok!

Text a foto: Mgr. Jiří Bezouška, Katedra tělesné výchovy

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS