Proběhl IV. ročník Veletrhu bioanalytiky a farmacie

22.04.2022

V prvním dubnovém týdnu, ve středu 6. 4. 2022, se po dlouhé odmlce uskutečnil na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové IV. ročník Veletrhu bioanalytiky a farmacie. Dva předchozí ročníky probíhaly online formou, takže jsme už dlouho čekali na to, aby se akce mohla uskutečnit prezenčně.

Veletrh byl zahájen úvodními slovy pana děkana doc. PharmDr. Jaroslava Roha, Ph.D. a prezidenta Spolku českých studentů farmacie Matěje Mikysky. Stánky celkem 22 prezentujících lékáren, konzultačních společností i farmaceutických firem zabývajících se výzkumem a vývojem nových léčiv, byly v koridoru fakulty k dispozici až do 16 hodin. Studenti mohli přítomným zástupcům pokládat dotazy a seznamovat se s tím, co práce v daném odvětví obnáší. Také měli možnost vyzkoušet si nevšední zážitek virtuální reality na téma lidské tělo a strachu z výšek.

f7f9f6f4f5f3f2f1f8

Souběžně s prezencí firem v koridoru probíhaly v posluchárně C přednášky, během kterých se studenti mohli blíže seznámit s mnoha poskytovateli práce. Pokud chtěli vědět více informací o konkrétní firmě a možnostech uplatnění u některého z vystavovatelů, mohli si podrobněji promluvit se zástupci na jejich stáncích.

V rámci přednáškového bloku přednesli své příspěvky také zástupci Farmaceutické fakulty UK. Prof. PharmDr. Přemysl Mladěnka, Ph.D. hovořil na téma Erasmus a prof. PharmDr. František Štraud, Ph.D. o možnostech postgraduálního studia na Farmaceutické fakultě UK v Hradci Králové. Dále si zájemci mohli poslechnout přednášku dr. Stanislava Havlíčka, který vyprávěl o svých misích v zahraničí, nebo dr. Aleše Novosáda o České lékárenské komoře.

Všem vystavovatelům i návštěvníkům veletrhu děkujeme za hojnou účast a budeme se na Vás těšit i příští rok.

Text: Táňa Ryantová a Tadeáš Stein, Spolek českých studentů farmacie
Fotografie: Archiv Spolku českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS