Proběhl Veletrh Bioanalytiky a Farmacie 2021

18.05.2021

7. - 8. 4. 2021 se na naší fakultě konal již 3. ročník tradičního Veletrhu Bioanalytiky a Farmacie pořádaný Spolkem českých studentů farmacie. Kvůli zavedeným epidemiologických opatřením se musel, stejně jako v loňském roce, konat online formou. Letos poprvé s živým vysíláním přes Youtube na webových stránkách www.veletrhbaf.cz

Veletrh je určený pro studenty farmaceutických i bioanalytických oborů. Je to skvělá příležitost, jak se blíže seznámit s potenciálními zaměstnavateli a zjistit si vše potřebné. Mě, jako studentku prvního ročníku, akce velmi zaujala. Jsem moc ráda za svou účast, protože jsem si mohla rozšířit obzory toho, kam všude farmacie sahá a jaké možnosti jako budoucí farmaceut mám.

f3f1f2

Všichni studenti mohli nahlédnout blíže do profesí, které je zajímají. Možností bylo spousta od lékárnictví, bioanalýzu přes klinickou farmacii, až po práci ve farmaceutickém průmyslu.

Letos se zapojilo celkem 20 vystavovatelů a program byl opravdu nabitý!

Matěj Mikyska, Viceprezident pro Vnitro, slavnostně zahájil veletrh a program mohl začít. Každý z vystavovatelů si připravil krátkou prezentaci, ve které představil svou činnost. Ke konci každého vstupu byl prostor pro dotazy od studentů, které chodily prostřednictvím webu našemu moderátorovi Jakubu Tomkovi.

Večer, po skončení programu, se mohli studenti připojit na Zoom, kde v jednotlivých virtuálních místnostech diskutovali a doptávali se na informace, které nebyly ve vysílání zodpovězeny, nebo na které se báli zeptat. Během obou dnů mohli studenti mimo jiné soutěžit s lékárnami BENU a Dr.Max o hodnotné ceny. Druhý vysílací den probíhal podobně. I přes drobné technické problémy sledovaly livestream stovky lidí. 

Osobně jsem ráda, že přes nepříznivou situaci a fakt, že jsme se museli z koridoru fakulty přesunout do online prostředí, se celkový počet sledujících za dva vysílací dny dostal skoro na osm stovek. Mnoho dalších diváků, kteří veletrh nestihli, se na něj podívali později ze záznamu.

Chtěla bych tímto poděkovat všem vystavovatelům, že se nezalekli online verze veletrhu, šli do toho s námi a užili si tyto dva dny alespoň stejně dobře jako my. Doufám také, že se můžeme na spolupráci těšit i příští rok, kdy už se snad uvidíme naživo! Jmenovitě společnosti ZENTIVA, lékárnám BENU a Dr.Max, farmaceutickým firmám Contipro, Novartis, GSK, Lékárnám AGEL, Magistra lékárnám, Worwäg Pharma, BENU SR, Fagron, EduComm, Lékařům bez hranic, ČLnK, ČOSKF, EU careers, Servier, sdružením Mladí lékárníci a Moje lékárna a Nemocnici Pardubice.

V neposlední řadě patří obrovský dík všem organizátorům, kteří se na přípravách a samotném vysílání podíleli, protože bez nich by nebyl letošní BAF na tak profesionální úrovni!

Text: Eliška Kačírková, Spolek českých studentů farmacie
Foto: Spolek českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS