Úspěch gymnazistky Nikoly Evy Mádlové na 42. celostátní přehlídce SOČ

09.07.2020

FotoVe dnech 13. – 14. června 2020 proběhl již 42. ročník celostátní přehlídky Středoškolské odborné činnosti. Do soutěže se i letos zapojila Nikola Eva Mádlová, studentka třetího ročníku Prvního soukromého jazykového gymnázia v Hradci Králové, tentokrát s prací „Syntéza potenciálních antituberkulotik“, a získala skvělé celkové 2. místo v oboru Chemie. Nikola se své odborné činnosti věnovala na Katedře organické a bioorganické chemie Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové pod vedením Ing. Galiny Karabanovich, Ph.D.  

Nikola tímto úspěchem navazuje na své vynikající výsledky z roku 2019, kdy v konkurenci 150 studentů z 26 zemí vyhrála hlavní cenu v kategorii Life sciences na „26th International Conference of Young Scientists“ v Kuala Lumpuru. V loňském roce také obsadila 7. místo (z celkového počtu 41 soutěžících z celé ČR) v Ústředním kole EXPO Science AMAVET a vyhrála zde jednu z hlavních cen – možnost účasti na mezinárodní soutěži v Pekingu v březnu 2020 (soutěž byla bohužel z důvodu epidemie koronaviru zrušena).

Nikole Evě Mádlové i garantce její práce Ing. Galině Karabanovich, Ph.D. gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším studiu a výzkumné činnosti.

Text: doc. PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D., proděkan pro vědeckou činnost, doktorské studium a transfer technologií
Foto: Archiv N. E. Mádlové

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS