Studenti zahájili sérii online přednášek „Kam na diplomku“

29.10.2020

Kam na diplomkuAni přes komplikovaný začátek nového semestru se Spolek českých studentů farmacie nenechal zastrašit a přizpůsobil se novým podmínkám tak, aby mohl být stále v kontaktu se studenty. Letošní novinkou, kterou studentům nabízíme, je série live streamů s tématem „Kam na diplomku“.

Studenti se zde sejdou s pozvanými zástupci jednotlivých kateder, kteří přicházejí, aby poradili studentům a případným zájemcům, jak si u nich zařídit diplomovou práci. Mezi hlavní probíraná témata patří třeba v jakém ročníku je nejlepší na diplomové práci začít pracovat, kolik času týdně či celkově daný projekt zabere, zda je možné pokračovat s tématem diplomové práce až k rigorózní zkoušce nebo jaká je náplň práce - sběr dat, testy, syntéza v laboratoři atd. V neposlední řadě se studenti dozví důležité požadavky pro práci na daném tématu a také v jakém oboru po studiu budou moct zkušenosti využít.

V prvním díle se studenti dozvěděli základní informace ohledně diplomových prací od pana proděkana pro vědecké záležitosti doc. PharmDr. Jaroslava Roha, Ph.D. Poté měli příležitost si poslechnout představení vědecké práce na Katedře organické a bioorganické chemie. Akce měla neočekávaný úspěch - celý live stream sledovalo téměř 200 studentů ze všech ročníků - a proto byl se souhlasem všech pořízen záznam, který si můžete pustit na tomto odkazu.

Podrobnější report si můžete přečíst na webu SČSF.

Text: Lucie Malečová, Spolek českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS