Kreslený humor Lubomíra Lichého v Galerii Na Mostě

11.01.2019

Galerie Na Mostě Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové až do 1. 2. 2019 nabízí výstavu Lubomír Lichý - Kreslený humor. Vernisáž proběhla 7. 1. 2019 za účasti prof. Alexandra Hrabálka, primátora Hradce Králové.

Všestranný umělec Lubomír Lichý (1945) se narodil v Banské Bystrici na Slovensku, ale vyrůstal v Hradci Králové. Je absolventem stavební průmyslovky. O kreslení a hudbě mluví jako o svých koníčcích.

Jeho vtipné obrázky řadu let otiskovaly české deníky a časopisy jako Dikobraz, Deníky Bohemia a Zemědělské noviny. Má za sebou mnoho výstav a počet publikací, které ilustroval, se blíží ke stovce. Nahrávky jeho kapely Blues G jsou zase mimo jiné i součástí hudebního fondu Českého rozhlasu. Je zakládajícím členem České unie karikaturistů a členem Unie výtvarných umělců Hradec Králové. Účastní se mezinárodních soutěží a přivezl z nich i ta nejvyšší ocenění.

V Hradci Králové je Lubomír Lichý známou osobností. Osobní setkání s ním přináší posluchačům a návštěvníkům výstav hodně radosti a smíchu.

Fotografie z vernisáže

BBB_8104BBB_8103BBB_8108BBB_8111BBB_8113BBB_8114

Text: Marie Rumlarová
Fotografie: Marcela Jeřábková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS