Fakulta hostí nejlepší chemiky z českých středních škol

29.01.2018

Chemická olympiáda Ve dnech 29. ledna až 1. února 2018 probíhá na naší fakultě 54. Národní kolo chemické olympiády. Scházejí se zde, společně se svými učiteli, ti studenti středních škol, kteří během minulých měsíců prošli náročnými koly této soutěže a propracovali se až k nám, tedy na samotný vrchol národní soutěže.

Pro fakultu je to, že jí byla svěřena organizace této nejkvalitnější chemické středoškolské soutěže, značná pocta a věříme, že se studentům bude na fakultě líbit, že budou úspěšní (i když samozřejmě nejúspěšnějšími mohu být jen někteří z nich), a že se jim bude líbit též v našem krásném a zajímavém městě.

K tomu jim určitě poskytne příležitost kulturní program, který jsme pro ně přichystali. Kromě společenských večerů budou mít studenti se svými učiteli možnost navštívit Hvězdárnu a planetárium v Hradci Králové, s kvalifikovaným výkladem zažijí procházku městem a navštíví zcela jedinečné divadelní představení ve světoznámém divadle Drak.

Navíc, slavnostní zahájení celé akce proběhne za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje a primátora statutárního města Hradec Králové (oba pánové nad akcí převzali záštitu) v budově, která naše město činí světoznámým – v Kotěrově  historickém sále Muzea východních Čech.

Dovolte mi, abych již teď poděkoval celému organizačnímu výboru a všem pomocníkům za práci, kterou ve prospěch této akce odvedli a účastníkům hodně štěstí, hodně teoretických znalostí a při praktické úloze také šikovné ruce.

Děkujeme za finanční podporu Královéhradeckému kraji.

Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.
předseda organizačního výboru NK CHO

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS