Velký úspěch našich učitelů

08.04.2016

Pod vedením našich učitelů a studentů doktorského studia - doc. Kateřiny Vávrové, Mgr. Moniky Kopečné a Mgr. Zuzany Ranii Hruškové - vypracovaly studentky Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína v Hradci Králové své studentské práce, se kterými se 7. dubna 2016 zúčastnily soutěžní přehlídky okresního kola Středoškolské odborné činnosti.

Neobyčejně potěšitelné je, že Barbora Kuttichová, studentka 3. ročníku gymnázia, se svou prací „Syntéza potenciální bronchodilatační látky a její in vitro testování“ (vedoucí práce Mgr. Zuzana Rania Hrušková) obsadila první místo a Lenka Vencovská s prací „Studium prostupu antivirového léčiva brincidofoviru do kůže“ (vedoucí práce doc. Kateřina Vávrová a Mgr. Monika Kopečná) místo třetí.

SOC2016-KuttichovaKuttichova-Barbora-diplomSOC2016-VencovskaVencovska-Lenka-diplom

Oběma studentkám blahopřejeme a přejeme jim hodně úspěchů v krajském kole, kam obě postoupily. Budeme jim držet palce a přát vše nejlepší – citlivou porotu, pohodu při vystoupení, ale především postup do celostátního kola.

Jejich školitelkám a vedoucím pak fakulta vyslovuje poděkování za to, že i přes své vysoké pracovní vytížení na fakultě byly schopny nalézt dostatek času, který věnovaly studentkám střední školy, aby je seznámily s tím, co znamená dělat vědu na špičkové vysoké škole. Taková aktivita je hodná následování nejen proto, že znamená významné zviditelnění fakulty v regionálním rozsahu (doufáme, že prozatím), ale především podporuje zájem mladých lidí o vědeckou činnost a dokáže jim velmi smysluplně vyplnit jejich volný čas a rozšířit jejich poznání v oblastech, do kterých by jinak pravděpodobně vůbec nedosáhly.

Autor textu: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.
Autorka fotografií: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS