39. EPSA Annual Congress v Helsinkách

02.05.2016

Ve dnech 18.- 24. 4. 2016 se 8 hradeckých studentů a jedna čerstvá absolventka zúčastnili již 39. EPSA Annual Congress, který se letos konal v Helsinkách.

Tématem kongresu bylo Drug therapy for special patient groups, v jehož tónu se nesla všechna sympozia a valná část workshopů, na kterých se studenti mohli blíže a interaktivněji dovědět o problematice, avšak z různých aspektů, jelikož téma kongresu dovolovalo širší záběr edukačního programu. Studenti se mohli zúčastnit také soft skillových seminářů, Public Health Campaign s názvem Green Pharmacy v ulicích Helsinek, exkurze do farmaceutického muzea či Teddy Bear Hospital.

Annual Congress je jednou ze čtyř velkých událostí European Pharmaceutical Students‘ Association a trvá celkem 7 dní, důležitá je tím, že se v jejím průběhu na General Assembly volí nový EPSA Team. Momentálně je CzPSA (=SČSF) velice hrdým členem, jelikož v EPSA Teamu máme zastoupeny hned dvě hradecké studentky – pro druhý mandát byla Lucie Svobodová zvolena jako Parliamentary Council Member, a Martina Hospodárová byla zvolena jako Central IMP Coordinator. Pro představu, novou prezidentkou byla zvolena Portugalka Catarina Nobre, o dalších nově zvolených pozicích se můžete dočíst na FB stránce SČSF či EPSA, stejně tak o vypsaném Open Call na nezvolené pozice.

epsa1epsa3epsa4

Nejen reprezentačně byl tento kongres zase úspěšným. V roce 2017 budou s naším přispěním Autumn Assembly pořádat naši kolegové z USF v Brně, dohodla se spolupráce s několika zeměmi a za přispění českých nálepek jsme Českou republiku na evropském studentském poli znovu povznesli.

Přidáš se k naší početné české delegaci i ty? Nejbližší přiležitostí ti může být International Pharmaceutical Summer Camp v Portoroži, Slovinsko; Summer University v polském Białystoku, IPSF World Congress v Harare, Zimbabwe či Autumn Assembly v rumunském Cluj-Napoca!

Autorka: Tereza Červinková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS