Vědec z Farmaceutické fakulty UK na prestižním setkání s laureáty Nobelovy ceny

02.08.2017

Lindau Nobel Laureate MeetingLindau Nobel Laureate Meeting je prestižním setkáním mladých vědců s laureáty Nobelovy ceny. Toto setkávání má tradici již od roku 1951.

Letošní setkání s nositeli Nobelovy ceny proběhlo v německém Lindau ve dnech 25. až 30. června 2017. Tradiční akce je určena pro talentované vědce do 35 let, letos byli pozváni mladí chemici. Farmaceutickou fakultu UK a farmaceutickou chemii na tomto prestižním symposiu reprezentoval PharmDr. Jan Zitko, Ph.D., z jehož zprávy ze zahraniční cesty citujeme:

Jan Zitko„Setkání bylo inspirující zejména dopoledními přednáškami laureátů (celkem 28 nositelů Nobelovy ceny, převážně za chemii). V odpoledních a podvečerních hodinách měli mladí vědci možnost s laureáty diskutovat v menších skupinách. Významnou součástí bylo i získání kontaktů na talentované mladé vědce z celého světa. Setkání bylo zorganizováno tak, aby i běžné denní činnosti jako oběd a večeře podněcovaly vzájemné setkávání a diskuse mladých vědců. Do těchto diskusí se se svými postřehy často zapojili i jednotliví laureáti.“

Setkání zcela naplnilo své motto - Educate, Inspire, Connect. Životní příběhy nobelistů a historie nobelovských objevů mohou být skutečně inspirující.

Za podporu účasti dr. Zitka se patří poděkovat Farmaceutické fakultě UK a Akademii věd ČR.

Text: prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D. a PharmDr. Jan Zitko, Ph.D.
Fotografie: PharmDr. Jan Zitko, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS