Úspěchy doktorandů výzkumné skupiny experimentální farmakologie a lékových interakcí

01.08.2014

V letošním roce se na zahraničních konferencích úspěšně prosadily dvě členky výzkumné skupiny experimentální farmakologie a lékových interakcí.

Mgr. Daniela Číhalová získala ocenění "ABC2014 Young investigator award" na konferenci  "5th FEBS Special Meeting: ATP-Binding Cassette (ABC) Proteins: From Multidrug Resistance to Genetic Diseases" za prezentaci posteru s názvem "Flavopiridol (alvocidib), a cyclin-dependent kinase inhibitor, displays modulatory activity of ABC transporters and synergistically potentiates the cytotoxic effect of daunorubicin and topotecan in cancer cell lines in vitro". Konference se konala 8 - 14. 3. 2014 v Innsbrucku.

CihalovaNeumanova

Na téže konferenci komise organizátorů ocenila Mgr. Zuzanu Neumanovou, která získala "ABC2014 Student Fellowship" jako jednorázovou finanční odměnu za její abstrakt s názvem "Effect of drug efflux transporters ABCB1 and ABCG2 on the passage of abacavir across dually perfused rat placenta".

Mgr. Zuzaně Neumanové byla rovněž udělena cena za nejlepší poster v posterové sekci doktorandů za prezentaci s názvem "Vliv lékových efluxních transportérů ABCB1 a ABCG2 na transplacentární přestup abakaviru" na 64. Česko-Slovenských Farmakologických dnech, které se konaly 25. - 27. 6. 2014 v Martině.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS