Léčbu Renčínem hledejte v Kuksu

Zdroj: Hradecký deník | Datum zveřejnění: 09.10.2015


Hradec Králové, Kuks –Vsobotu 19. září ožila expozice Českého farmaceutického muzea v Kuksu při Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové (dále FaF UK v HK) neobvyklým ruchem, neboť se zde uskutečnila vernisáž výstavy Léčba Renčínem.

Název této stálé výstavy je více než příznačný. Renčínova tvorba skutečně umí léčit – tedy alespoň z trudnomyslnosti a ze špatné nálady. Ovšem jenom toho, kdo je ochoten nechat se kurýrovat tímto způsobem, tedy bez hmotných substancí, „pouze“ chytrostí a navýsost inteligentním humorem.
Soubor 97 kreseb tématicky vycházejících z problematiky školství, vědy a zdravotnictví je umístěn v expozici „Z apatyky do fabriky“, která byla otevřena relativně nedávno. České farmaceutickémuzeum (též ČFM) při FaFUKvHKtak návštěvníkům poskytuje, kromě svých dvou expozic, další možnost nahlédnout do světa, který je ne všem známý a není pro každého běžný.

Kresby Vladimíra Renčína jim zprostředkují nový a neotřelý pohled na vědu a školství, který je někdy, díky postřehům a logice pánů Dlabáčka a Rambouska, více než překvapivý.
Výstava se proto doporučuje nejen těm, kteří Renčínovu tvorbu znají, ale i těm, kteří se s ní zatím příliš nesetkali. A tak neváhejte a vypravte se do Kuksu, přijďte do ČFM a uvidíte. Vyjdete vyléčeni.

Info o výstavě

Otevřena je v době prohlídek expozic. Je součástí expozice historie farmaceutického průmyslu.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS