Chcete vidět origami, háčkované hračky nebo originální výtvarná dílka? Navštivte Galerii Na Mostě.

24.05.2023

Galerii Na Mostě se dne 22. 5. 2023 uskutečnila vernisáž 46. ročníku Výstavy prací studentů a zaměstnanců a 38. ročníku Výstavy prací jejich dětí pod názvem Memoriál profesora Haise.

VOZAJD-36VOZAJD-11VOZAJD-13VOZAJD-17VOZAJD-22VOZAJD-31

V letošním roce byl z řad dětských vystavovatelů enormní zájem, vystavuje 85 dětí (z toho 60 dětí do 10 let a 25 dětí od 11 do 19 let) a také je zde obrázek od fakultní Dětské skupiny Fafík. Studenti a zaměstnanci překvapili kreativní tvorbou – vidět můžete háčkované hračky, výrobky z pedigu, originální papírová přání, origami i portréty.

Úvodním slovem provedla příznivce a návštěvníky tradiční výstavy PharmDr. Jana Karlíčková. O kulturní zpestření slavnostního zahájení výstavy se postarala tři děvčata s pěti skladbami vlastního výběru: Eliška Pourová se svou kamarádkou Halou Hadad hrající na příčné flétny a Iva Kučerová s klarinetem.

Na vernisáži se sešli jak zaměstnanci fakulty se svými dětmi či vnoučaty, tak studenti i hradecká veřejnost, aby společně podiskutovali a obdivovali zajímavá díla. Ráda bych poděkovala členkám VOS i dalším zaměstnancům naší alma mater, jmenovitě paní Sovové, Strnadové, Vítové, Doové, Toufarové, Němcové, Stratílkové, Vackové, Jeřábkové a hlavně paní Peterkové (za vybírání obrázků a přípravu popisků), tedy všem podílejícím se na přípravě naší tradiční výstavy za jejich úsilí.

Na závěr bych chtěla velmi poděkovat všem, co si našli čas a výtvory svých ratolestí přinesli, taktéž činorodým studentům a zaměstnancům.

Koridor bude hostit vydařená díla šikovných a talentovaných dětí, studentů i zaměstnanců do 16. 6. 2023.

Text: PharmDr. Jana Karlíčková, Ph.D.
Foto: Ing. Jan Škop

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS