Student farmacie Šimon Koblížek je krok od obhajoby vítězství v Českém poháru v aquatlonu

24.03.2023

Student Farmaceutické fakulty UK Šimon Koblížek se i letos skvěle pere o vítězství v celkovém pořadí Českého poháru v aquatlonu. První dva závody, které se uskutečnily ve Zlíně a Českých Budějovicích, má úspěšně za sebou.

f1f3af2

5. března 2023 se ve Zlíně konalo první kolo Českého poháru. Na Šimona čekaly distance v podobě 400 metrů plavání v místním 25metrovém bazénu a 5 km na atletickém stadionu. Plaveckou část Šimon dokončil za 4 minuty 15 sekund a do běžecké části si vypracoval náskok na soupeře v podobě osmi sekund. Venkovní teplota byla 2 °C, ale i tak se náš student nebál rozběhnout první dva kilometry v tempu pod 3 min/km. Poté se nechal soupeři stáhnout, ale na posledních 600 metrech zrychlil a do cíle doběhl na prvním místě s náskokem 15 sekund.

V druhém kole poháru v Českých Budějovicích byly vypsány stejné distance, ale plavalo se v 50metrovém bazénu. Šimon časem 4 minuty 20 sekund zaostal necelou vteřinu za vítězem plavecké části. V běžecké části ale znovu nenašel přemožitele a celkově zvítězil, v cíli měl náskok 30 sekund na druhého závodníka.

Jsem velmi rád, že se mi podařilo obě kola Českého poháru velmi přesvědčivě vyhrát. Zbývá mi poslední kolo, které bude zároveň i Mistrovstvím republiky. Letos obhajuji jak vítězství v Českém poháru, tak i titul Mistra republiky. Věřím, že se v následujících týdnech dokážu perfektně připravit. Plánuji ještě na přelomu března a dubna soustředění v chorvatském Zadaru. Jsem rád, že mi profesoři vyjdou vstříc a můžu na soustředění odjet,“ řekl Šimon Koblížek, student 2. ročníku farmacie.

Šimonovi přejeme hodně sil do posledního kola Českého poháru!

Text: Ing. Zuzana Toufarová, Oddělení vnějších a mezinárodních vztahů
Foto: Archiv Šimona Koblížka

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS