Dospělí i děti prožili Den s Univerzitou Karlovou

22.05.2023

V sobotu 20. května 2023 proběhl v pražském Kampusu Hybernská Den s Univerzitou Karlovou s podtitulem „Společně za poznáním“. Na této akci pro dospělé i děti se představilo celkem 12 fakult Univerzity Karlovy s více než 20 stanovišti se zaměřením na různá témata.

Program byl opravdu různorodý. Návštěvníci všech věkových skupin se mohli podívat na pokusy s tekutým dusíkem, dozvědět se o terénním antropologickém výzkumu nebo si procvičit první pomoc.

ukpoint-1ukpoint-2ukpoint-3ukpoint-4ukpoint-5ukpoint-6

Téma „Léčivé rostliny v samoléčbě“ prezentovala na stánku Farmaceutické fakulty UK Dr. Kateřina Hradiská Breiterová spolu se studentkou 4. ročníku Simonou Hašanovou. Návštěvníci si mohli vyzkoušet poznávačku živých i sušených léčivých rostlin, ochutnat bylinné nálevy nebo rozpoznat medvědí česnek od konvalinky a ocúnu. Dále se mohli dozvědět o nejčastějších interakcích léčivých rostlin a potravin s léčivy, o což byl značný zájem. V porovnání s jinými akcemi podobného typu (Noc vědců atd.) byl Den s Univerzitou Karlovou poklidnější, díky čemuž jsme měly čas se zájemcům o náš stánek a fakultu věnovat o to soustředěněji.

Text: PharmDr. Kateřina Hradiská Breiterová, Ph.D.
Foto: Univerzita Karlova

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS