Doktorandka Mgr. Barbora Boltnarová uspěla na Mezinárodní chemicko-technologické konferenci

19.05.2023

Ve dnech 24. - 26. 4. 2023 se v Mikulově uskutečnil jubilejní 10. ročník mezinárodní chemicko-technologické konference (ICCT). Doktorandka naší fakulty Mgr. Barbora Boltnarová z Katedry farmaceutické technologie získala cenu za nejlepší posterové sdělení se svým příspěvkem „Corticosteroid-loaded PLGA nanospheres for treatment of chronic inflammation“ a obhájila tak stejné umístění z minulého ročníku této konference. 

mikulov-1mikulov-3mikulov-2mikulov-4

Mgr. Barbora Boltnarová je členkou Skupiny klinické a molekulární farmakoterapie pod vedením prof. PharmDr. Petra Pávka, Ph.D. a na Katedře farmaceutické technologie se pod vedením PharmDr. Ondřeje Holase, Ph.D. zabývá přípravou polymerních nanočástic jako nosičů protizánětlivých léčiv a jejich využitím v terapii chronického zánětu. Tento typ nanočástic umožňuje doručení léčiva přímo do postižené tkáně, což významně zvyšuje účinnost léčby a minimalizuje nežádoucí účinky.

Mezinárodní chemicko-technologická konference pořádaná Českou společností průmyslové chemie je odbornou akcí, jejíž hlavním cílem je umožnit setkání zástupců z oblasti vzdělávání, výzkumu i průmyslu. Díky různorodým pohledům na problematiku dochází nejen k zajímavým diskusím, ale také k navazování spolupráce na národní i mezinárodní úrovni. 

Text: PharmDr. Ondřej Holas, Ph.D.
Fotografie: Mgr. Vladislav Frolov, Mgr. Barbora Boltnarová

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS