Vánoční orientační sprint na Zahradě léčivých rostlin

22.12.2022

Díky vzájemné spolupráci Zahrady léčivých rostlin, Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové a pořádajícího domácího oddílu OK99 Hradec Králové se mohla v neděli 18. 12. 2022 v dopoledních hodinách odehrát ve venkovním areálu ZLR jedna část etapy tradičního Vánočního sprintu v Hradci Králové, závodu, který je zakončením východočeské sezony orientačního běhu. Pro závodníky byla tato lokalita výjimečná a ne zcela tradiční byla i sněhová pokrývka, na které se letošní sprint běžel.

f10f9f6f7f5f4f3f2f1

Celý závod probíhal v prostoru kolem Pajkrovy flošny v areálech Zahrady léčivých rostlin FaF UK, hasičského stadionu, speciální školy, školy hudebních nástrojů, Podnikatelského centra a okolí. Se sezónou se přišlo aktivně rozloučit kolem 300 závodníků všech věkových kategorií, od malých dětí až po veterány.

V elitních kategoriích HE, DE běželi mimo výkonnostních orienťáků také členové reprezentace dospělých i juniorů. Vítězi se stali Vojta Král ze Severky Šumperk a Denisa Kosová z pořádajícího domácího oddílu OK99 Hradec Králové. Kompletní výsledky jsou na https://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=7491.

Vítězům srdečně gratulujeme a se všemi zúčastněnými se budeme těšit zase příští rok!

Autoři textu: Ing. Anežka Chlebková a za OK99 Hradec Králové – Pavel Metelka a Radek Novotný
Fotografie: Petr Kadeřávek za OK99 Hradec Králové

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS