Šimon Kobližek Mistrem České republiky a vítězem Českého poháru v aquatlonu

18.05.2022

Dne 24. dubna 2022 se na pražském Chodově konalo Mistrovství České republiky v aquatlonu, disciplíně kombinující plavání a běh, na kterém nechyběl student 2. ročníku Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy (FaF UK) Šimon Kobližek.

V plavecké části zvládl 400 metrů volným způsobem za 4 minuty a 16 sekund a vytvořil si tak do běžecké části na své soupeře velký náskok v podobě sedmi sekund. Protože celý den panovalo deštivě počasí, zvolil Šimon na běh formu taktického závodu. Po startu se nechal seběhnout čtyřčlennou skupinkou, ve které nechyběli ani reprezentanti Tomáš Zikmund (Západočeská univerzita) a Radim Grebík (Univerzita Pardubice). Skupinka takto vydržela běžet 4 kilometry. Potom Šimon nasadil velmi vysoké tempo, které nikdo z jeho soupeřů nebyl schopen akceptovat, a tak si náš student doběhl pro titul Mistra České republiky. Díky předchozímu závodu Českého poháru v Příbrami, kde Šimon získal druhé místo, si tak zajistil i celkové vítězství v bodování Českého poháru.

Tímto výkonem se Šimon Koblížek kvalifikoval na srpnové Mistrovství světa v dlouhém triatlonu, aquabike a aquatlonu 2022 do Šamorína na Slovensku a na zářijové Mistrovství Evropy, které se bude konat ve španělském Bilbau.

f1f2f3

„Chtěl bych tímto poděkovat celé Farmaceutické fakultě UK, a dále jmenovitě panu profesoru Štaudovi, panu docentovi Kučerovi a též panu děkanovi doc. Rohovi za podporu v podobě individuálního studijního plánu, a také za přístup všech vyučujících. Velmi si vážím toho, že mohu kombinovat náročné studium na této fakultě s vrcholovým sportem. Věřím, že i nadále budu fakultě dělat dobré jméno, nejen v ČR, ale také v zahraničí, a budu tak moci ukázat, že i studium takto obtížného oboru lze kombinovat s dvěma tréninky denně,“ řekl Šimon Kobližek.

 

Text: PharmDr. Veronika Pilařová, Ph.D.
Foto: Česká triatlonová asociace

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS