Rektorský sportovní den 2022

20.05.2022

Ve středu 11. 5. 2022 se za krásného slunečného počasí uskutečnil Rektorský sportovní den. Katedra tělesné výchovy si pro vás ve spolupráci s kolegy z Lékařské fakulty UK připravila pestrý sportovní program. Děkujeme všem zaměstnancům a studentům za účast. Společně jsme si užili krásné sportovní dopoledne a těšíme se na Vás zase za rok!

Golf – XIX. Rektorský golfový turnaj

XXII. Rektorského golfového turnaje se zúčastnilo 9 hráčů. Vítězkou turnaje mezi ženami se stala prof. RNDr. Jarmila Vinšová, Ph.D. a mezi muži zvítězil prof. RNDr. Petr Solich, CSc. (oba z Farmaceutické fakulty UK). Putovní pohár Rektorského golfového turnaje vyhrálo družstvo FaF ve složení prof. RNDr. Petr Solich, CSc., prof. RNDr. Jarmila Vinšová, Ph.D. a prof. Ing. Vladimír Wsól, Ph.D. „Zbytek světa (LF + FN)“ gratuluje FaF 😊 a těší se příští rok na odvetu.
doc. MUDr. Svatopluk Býma, CSc.

Beachvolejbal

Letošní ročník přivítal 16 hráčů z řad studentů i zaměstnanců UK. Symbolem utkání bylo slunečné počasí, skvělá atmosféra a tradiční vítěz. Přestože se pokaždé účastní s jiným partnerem, vždy vyhrává vedoucí neurologie prof. MUDr. Martin Vališ Ph.D., FEAN. Jediný tým zvládl vyhrát jeden set s týmem profesora Vališe. Odehrálo se na 20 zápasů, kde o vítezství rozhodovalo jen málo. Týmy byly vyrovnané, a tak výměny na hřištích byly o to víc napínavější.

f3f2f1

Běh na Chvojno – XXVII. Ročník

Krásné počasí a skvělá nálada. Tak by se dal shrnout letošní ročník našeho již tradičního běžeckého závodu na Vysoké Chvojno, pořádaný oblíbeným profesorem Lékařské fakulty prof. MUDr. Miroslavem Kubou, CSc. Přes 50 běžců změřilo síly na 14 km dlouhé trati z Hradce Králové na Vysoké Chvojno. Vítězem se stal David Řehák z LF, na 2. místě doběhl Jan Kollár z Katedry farmaceutické chemie a farmaceutické analýzy (FaF) a bronz získal Daniel Barták opět z LF. Vítěz byl odměněn medailí a pohárem, které mu budou připomínat jeho skvělý výkon. Řada účastníků ovšem běžela pouze pro radost z dokončení. Zvládnutí náročné tratě až do konce bylo odměnou samotnou a potvrzením, že na to stále mají. Blahopřejeme všem ke skvělým výkonům!

Florbal

Florbalového klání se zúčastnilo 12 studentů, kteří byli rozdělení do dvou týmu po šesti hráčích. Zápas se hrál 3 x 15 minut ve třech hráčích v poli. Atmosféra byla napínavá a všichni účastníci nechali na hřišti úplně všechno. Ve vyrovnaném zápase zvítězilo družstvo složené kolem kapitánky Lucie Ruskové. Gratulujeme vítězům!

f4f5f6

Petanque

Turnaj v petanque se proměnil v ryze dívčí klání. O zvraty a napínavé chvíle nebyla nouze. O vítězkách vyrovnaného souboje bylo rozhodnuto až po dvouhodinovém vyrovnaném souboji. Vítězkám gratulujeme!

Nohejbal

Nohejbalového turnaje se účastnilo celkem 12 sportovců. Každý tým byl složen ze 3 hráčů. Po velmi vyrovnaných bojích se mezi nejlepší probojovalo trio Bezouška, Čepová, Matoušek, kteří nastoupili proti týmu ve složení Vavro, Rusková, Zelinka. Po souboji plném zvratů se nakonec povedlo zvítězit týmu složenému ze zaměstnanců FaF Bezoušky (KTV), Matouška (CIT) a studentky Farmacie Michaely Čepové. Vítězům gratulujeme!

Ringo

Čtyři týmy změřily síly v ringu a utkaly se mezi sebou o prvenství v rámci Rektorského sportovního dne. Po vyrovnaných soubojích se nakonec z vítězství radoval tým pod vedením kapitána PharmDr. Jiřího Demutha, Ph.D. (FaF). Gratulujeme!

f9f8f7

Taebo, Bodyform, Zumba

Asi 40 účastníků přivítali naši instruktoři z KTV na netradičním kardiomaratonu. Cvičení zahájila Mgr. Bezoušková skvělou hodinou Taeba, následoval Bodyform s Mgr. Szakošovou zaměřený na formování postavy a vše zakončil Mgr. Němeček taneční Zumbou. Pro některé to byla první zkušenost s těmito cvičebními programy, ale zavítalo i mnoho ze stálých účastníků výuky. Všichni cvičili s nadšením, a přestože se nebojovalo o medaile, nasazení bylo opravdu veliké. Všichni jsme si užili nejen cvičení, ale i báječné sportovní dopoledne s kolegy a studenty. Děkujeme všem zaměstnancům, především ze Studijního oddělení, a studentům za účast. Vážíme si toho a těšíme se zase za rok! Všem, co vydrželi, gratulujeme!

Kroket

Turnaj v kroketu byl napínavý až do samého konce, o prvenství zabojovaly dvě dvojice a těsné vítězství si nakonec odnesli studenti Rozálie Bártová a Ondřej Hejzlar před Veronikou Kubečkovou a Terezou Poděbradskou. Všem účastníkům děkujeme za účast a těšíme se za rok!

Dobývání Mepharedu

Letošní dobývání se konalo na půdě Farmaceutické fakulty UK. Účastníci měli možnost změřit síly v netradičních převážně teambuildingových disciplínách. Je až neuvěřitelné, že vítězi letošního ročníku se stali studenti Přírodovědecké fakulty UK z Prahy, kteří se museli velice rychle zorientovat v neznámých prostorách naší fakulty. Nejrychleji rozluštili složité nápovědy, což je dovedlo k zaslouženému vítězství a titulu „Dobyvatel Mepharedu“. Druhé a třetí místo obsadily týmy složené ze zástupců FaF a LF UK. Další přespolní pražský tým z Matematicko-fyzikální fakulty UK si také nevedl špatně. Přestože nedosáhl na stupně vítězů, bojoval až do samotného konce. Věříme, že jak zaměstnanci, tak i studenti si tuto akci užili. Rádi Vás opět přivítáme na dalším ročníku.

f12f10f11

Nejlepší bábovka

Potěšilo nás, že se nám do soutěže „O nejlepší bábovku“ zapojila alespoň jediná účastnice - Jana Šimková, DiS. z Katedry farmakologie a toxikologie (FaF), která přinesla vynikající bábovku a zvítězila. Moc děkujeme, všichni jsme si pochutnali!

Kinball, Volejbal, Streetball

Bohužel, tyto sporty nemohly být odehrány pro nízkou účast.

 

Text a foto: KTV

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS