Memoriál profesora Haise 2022

26.05.2022

Dne 23. 5. 2022 v 16.00 hodin se v Galerii Na Mostě uskutečnila vernisáž 45. ročníku Výstavy prací studentů a zaměstnanců a 37. ročníku Výstavy prací jejich dětí pod společným názvem Memoriál profesora Haise.

V letošním roce byl veliký zájem zejména z řad dětských vystavovatelů. Prezentuje se 71 dětí (z toho 52 dětí do 10 let a 19 dětí od 11 do 19 let) a také dětská skupina Fafík krásným obrázkem z koláčků. Studenti a zaměstnanci překvapili kreativní tvorbou složitého origami, háčkovaných hraček i přáníček.

f1f2dekanf4f5f6f7f8f10f9

Návštěvníky výstavy „dětského“ umění přivítali úvodním slovem PharmDr. Jana Karlíčková, paní proděkanka prof. Lucie Nováková a pan děkan doc. Jaroslav Roh. Oba pozitivně kvitovali dlouhou historii a velký zájem vystavujících dětí. O kulturní zpestření slavnostního zahájení výstavy se postarali sourozenci Kučerovi: Iva (klarinet) a Toník (trubka), kteří zahráli dvě společné skladby.

Na vernisáži se sešli jak zaměstnanci fakulty se svými dětmi či vnoučaty, tak hradecká veřejnost, aby společně podiskutovali a obdivovali zajímavá díla. Ráda bych poděkovala členkám VOS i dalším zaměstnancům naší alma mater, p. Sovové, p. Strnadové, p. Vítové, p. Doové, p. Rufferové, p. M. Opltové a hlavně p. Peterkové, která vybírala obrázky a přípravila popisky, tedy všem podílejícím se na přípravě naší tradiční výstavy za jejich úsilí.

Koridor bude hostit naše zajímavá díla do 17. 6. 2022.

Na závěr bych chtěla velmi poděkovat všem, co si našli čas v této hektické době plné nečekaných zvratů, a dílka dětí přinesli. Taktéž činorodým studentům a zaměstnancům.

Text: PharmDr. Jana Karlíčková, Ph.D.
Foto: Marcela Jeřábková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS