Interaktivní dopoledne pro děti v Zahradě léčivých rostlin se vydařilo

03.06.2022

Ve středu 2. 6. 2022 dopoledne se brány Zahrady léčivých rostlin otevřely pro děti z mateřských a základních škol Královéhradeckého kraje. Ve spolupráci s Českým svazem včelařů bylo pro nejmenší návštěvníky připraveno mnoho zábavy a poznávání o rostlinách i včelách.

Po celém areálu zahrady byla rozmístěna stanoviště s různými aktivitami. Děti ochutnávaly ovoce, poznávaly rostliny, skládaly puzzle s motivy včel, prošly si celou zahradu včetně sbírkového skleníku s průvodcem, viděly na vlastní oči, jak to vypadá ve včelím úlu i jak se vytáčí med. Ke každé aktivitě jim ochotní průvodci podali odborný výklad, takže se dozvěděly, v čem jsou nám včely užitečné a proč bychom bez nich nemohli žít, i mnoho zajímavostí o léčivých účincích bylin a jejich pěstování.

Asi největší zájem malých i velkých návštěvníků vzbudilo stanoviště s dravci. Když jim orel s rozpětím dvou metrů roztáhl svá křídla nad hlavami, cítili velký respekt. Nejroztomilejší pak bylo dvouměsíční mládě výra afrického, které spokojeně spalo v přepravce.

f8f1f3f2f4f5f7f6f9

Akci navštívilo neuvěřitelných 700 návštěvníků a užili si ji i díky slunečnému počasí, které vydrželo po celou dobu. Kromě spousty krásných zážitků si s sebou domů odnesli i drobné upomínkové předměty.

Všem organizátorům, zejména Ing. Radimu Kupkovi (ČSV ZO), děkujeme za spolupráci a budeme se těšit zase příští rok se všemi na viděnou!

Text a foto: Marcela Jeřábková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS