Hradecký tým UK ve čtvrtfinále Univerzitní basketbalové ligy!

14.03.2022

Ve čtvrtek 10. 3. 2022 odehrály naše hráčky domácí zápas se sousedními Pardubicemi. Minulé derby na hřišti Pardubic jsme prohráli o 8 bodů, tudíž měly naše basketbalistky velkou motivaci zabojovat o šanci na playoff celé Univerzitní basketbalové ligy.

Od začátku vstoupily do utkání velmi aktivně se snahou eliminovat soupeře v obraně a efektivní hrou v útoku. To se dařilo i díky absenci nejlepší hráčky Pardubic Rylichové. Vytvořili jsme si tím v první polovině zápasu solidní náskok 36:17. Naše hráčky chtěly především kontrolovat utkání a vyzkoušet si některé věci do dalších zápasů. Nakonec se skóre zastavilo na hodnotě 63:33 pro náš tým. Do dalšího zápasu, který nás čeká již toto úterý v Plzni, jsou naše hráčky dobře naladěny. Bude se hrát o konečné první místo ve skupině a výhodnější pozici do playoff.

f2sf3sf1s

Tentýž den odehráli své poslední domácí utkání i muži. Ti museli provizorně odehrát svůj zápas v tělocvičně na FVZ a obejít se tak bez domácí podpory. Zápas nakonec dopadl podle očekávání, výrazným vítězstvím Ostravské Univerzity 46:94. Basketbalisté odehrají ještě jedno utkání ve čtvrtek v Olomouci, kterým zakončí své působení v tomto ročníku Univerzitní basketbalové ligy.

Text: Marek Kerda
Foto: Katedra tělesné výchovy FAF & LFHK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS