Den Země aneb v jednotě je síla

13.05.2022

Ve dnech 22. a 23. dubna 2022 se studenti Farmaceutické fakulty a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, Univerzity Hradec Králové i Fakulty vojenského zdravotnictví sešli, aby odlehčili okolí křižovatky Mileta v Hradci Králové od odpadu, který se tam dlouhá léta hromadil. Stalo se tak při příležitosti Dne Země.

23s14s16s

Studenti ve spolupráci s neziskovou organizací Trash Hero posbírali neuvěřitelných 2,54 tun odpadu a k tomu vytřídili 40 kg plastu, 79 kg skla, 12 kg kovu (zejména plechovek) a více než 120 injekčních stříkaček i s jehlou. Dokázali tak, že nepomáhají pouze vědě a lidem, ale také přírodě.

Akci finančně podpořila Farmaceutická fakulta UK, Asociace studentů medicíny, Univerzita Hradce Králové a Unie studentů a přátel z FVZ. Díky tomu jsme účastníkům mohli nabídnout občerstvení ve formě baget a zákusků. O samotný odvoz odpadu se postaral Magistrát města Hradec Králové, pytle a rukavice zabezpečila iniciativa „Ukliďme Česko“. Abychom neplýtvali novými zdroji, poskytli nám pytle od surovin firmy Bez obalu HK, pekárna V mouce a Rodinný pivovar 713.

Všem zúčastněným moc děkujeme. Uvidíme se zase za rok!

Text a foto: Peter Fecske, místopředseda Akademického senátu FaF UK

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS