Memoriál profesora Haise v Galerii Na Mostě

25.11.2021

Galerii Na Mostě se dne 22. 11. 2021 konala po roční odmlce vernisáž 44. ročníku Výstavy prací studentů a zaměstnanců a 36. ročníku Výstavy prací jejich dětí (pod názvem Memoriál profesora Haise).

V letošním roce, který je z hlediska pokračování covidu-19 komplikovaný, zde své malby, kresby, keramiku, výrobky ze dřeva, sušených částí rostlin či papíru, vystavují pouze děti (to v počtu 58) a dětská skupina Fafík poskytla společný obraz hub v jehličnatém lese. Fotky studentů ze stáží v rámci projektu Erasmus chybí, neboť se z důvodů koronavirové pandemie uskutečnilo jen minimum výjezdů.

f2f1f3

Úvodním slovem provedli příznivce a návštěvníky výstavy „dětského“ umění PharmDr. Jana Karlíčková a pan proděkan - prof. Martin Doležal, který podotkl, že v příštím roce se situace s dalšími vystavujícími jistě zlepší.

Na vernisáži se sešli, navzdory zpřísněným ochranným opatřením, podiskutovali a obdivovali zajímavá díla jak zaměstnanci fakulty se svými dětmi či vnoučaty, tak hradecká veřejnost. Ráda bych poděkovala členkám VOS i dalším zaměstnancům naší alma mater (jmenovitě p. Sovové, p. Strnadové, p. Němcové, p. Vítové a hlavně p. Peterkové za vybírání obrázků a přípravě popisků), kteří se na přípravě výstavy podíleli.

Koridor bude hostit vydařená díla šikovných a talentovaných dětí (ve věkovém rozpětí 2,5 – 17 let) do ledna 2022.

Na závěr bych chtěla velmi poděkovat všem, co si našli čas v této hektické době plné nečekaných zvratů, a dílka dětí přinesli.

Text: PharmDr. Jana Karlíčková, Ph.D.
Foto: Marcela Jeřábková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS