Ghada Bouz získala jako první absolvent naší fakulty titul Euro-Ph.D. v oboru medicinální chemie

03.08.2021

Ve dnech 26. až 28. 7. 2021 proběhlo pod záštitou italské Università Magna Grӕcia di Catanzaro již desáté setkání Ph.D. studentů z oboru medicinální chemie „Paul Ehrlich MedChem Euro-PhD Network“, jehož se zúčastnilo 58 Evropských členů a dvou přidružených organizací, tj. celkem 60 univerzit z 22 zemí. Akce (původně plánovaná na rok 2020) se uskutečnila ze známých důvodů virtuální formou. Celkem jsme shlédli 21 přednášek, 7 bleskových pětiminutových prezentací a 67 posterových sdělení (program) týkajících se vývoje protinádorových, protiinfekčních léčiv, a dále vývoje potenciálních léčiv pro terapii kardiovaskulárních, metabolických a neurodegenerativních onemocnění.

ghada-bgdiplom

Naši fakultu úspěšně reprezentovala MSc. Ghada Bouz, Ph.D., absolventka doktorského studia oboru Farmaceutické chemie ze skupiny prof. M. Doležala, s prezentací nazvanou „Derivatives of Pyrazinecarboxylic Acid as Potential Antimycobacterial Active Drugs“.

Ghada Bouz během svého doktorského studia splnila všechny podmínky pro udělení prestižního titulu Euro-Ph.D. v oboru medicinální chemie. Pro získání tohoto titulu je třeba aktivní účasti (přednášky) na pravidelných sympoziích této sítě, absolvování dlouhodobé vědecké stáže na pracovišti zapojené do této Evropské sítě a obhajoby Ph.D. práce za účasti zahraničního člena Paul Ehrlich MedChem Euro-PhD Network. MSc. Ghada Bouz, Ph.D. je tak první držitelkou tohoto titulu nejen na naší fakultě, ale i v rámci celé ČR. Gratulujeme!

Text: prof. RNDr. Jarmila Vinšová, CSc., fakultní koordinátorka Paul Ehrlich MedChem Euro-PhD Network
Foto: Archiv MSc. Ghada Bouz, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS