Běhali, fotili a bavili se - Rektorský den v Hradci Králové

21.05.2021

Rektorský sportovní den patří neodmyslitelně k životu na naší univerzitě. Jak se s ním ale vypořádat v době, kdy kolektivnímu sportu není přáno? Pojďme se podívat, jak to 12. května 2021 vypadalo v Hradci Králové.

Tradiční kolektivní akce se za poslední dva roky stávají jenom vzpomínkou. Jednou z nich je i Rektorský sportovní den. Plná sportoviště, lezení na skalách, sportovní soutěže pro studenty i zaměstnance, tak ho znají studenti a zaměstnanci obou hradeckých fakult Univerzity Karlovy (Farmaceutické a Lékařské), o jejichž sportovní vyžití se stará místní Katedra tělesné výchovy. Právě KTV po celou dobu pandemie pro studenty připravuje sportovní výzvy, točí cvičební videa nebo třeba zveřejňuje na sociálních sítích pro inspiraci jídelníčky svých členů a nemohla si tedy nechat ujít příležitost přijít s něčím, co by vyhovovalo všem protipandemickým opatřením i na Rektorský den. Spojili se proto se Spolkem českých studentů farmacie, který přišel před pár měsíci s konceptem soutěže Selfie hunt, přibrali ještě Asociaci studentů medicíny a připravili pro studenty a zaměstnance fakult další nezapomenutelné dopoledne. Zapojili také děkany obou fakult, kteří natočili krátkou odlehčenou videopozvánku.

Principem soutěže Selfie hunt je ve stanoveném časovém limitu 3 hodin vyfotit co nejvíce selfies s objekty, jejichž seznam soutěžící obdrží těsně před začátkem akce na email. Zní to jednoduše, například šálek kávy, stojan na kolo, kachna, kanál, billboard, ale pak přijdou luxfery, cedule konec města, veverka, selfie s lamou a selfie v autobuse. Týmy i jednotlivci běhají po městě, čekají na každou půlhodinu, kdy jim přijde bonusový úkol a jejich největším problémem a překážkou najednou nejsou zkoušky a zápočty, ale jak co nejrychleji a nejefektivněji naplánovat běžeckou trasu.

f5f6f4f3f2f1

Vítězové z řad farmaceutů naběhali v rámci středečního dopoledne 15,5 km, sesbírali 66 ze 68 možných selfies a s přehledem celou soutěž ovládli. Nejen na ně čekaly skvělé ceny, věcné i zážitkové, mezi nimiž byly například sportovní vybavení, poukaz na běžecký trénink, trénink s trenérem na míru nebo tříchodové menu připravované členem katedry.

Děkujeme všem spoluorganizátorům, že i v této době nezapomínají na důležitost pohybu v našich studijních a pracovních životech a přejeme všem ostatním fakultám, aby měly tak skvělou Katedru tělesné výchovy jako je ta naše v Hradci Králové.

Text: Martina Krejčová, Spolek českých studentů farmacie
Foto: Účastníci soutěže

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS