Basketbalová bitva našich studentek s Pardubicemi

15.11.2021

Basketbalistky Hradeckého týmu Univerzity Karlovy prohrály ve čtvrtek 11. 11. 2021 svůj první zápas proti Pardubicím 60:68. Celé utkání bylo velmi vyrovnané, ale projevila se větší herní jistota a sehranost Pardubic, v prvních dvou čtvrtinách díky tomu získaly vedení o 13 bodů. Naše hráčky nic nevzdaly a postupně se dostávaly do větší herní pohody. Díky své bojovnosti a výborné obraně snížily ztrátu na pouhý jeden bod. V závěrečné čtvrtině se ale obtížně prosazovaly pod košem, soupeřky toho využily a zvýšily vedení na rozdíl 8 bodů, který si udržely až do konce zápasu. 

Basketbalistky Hradeckého týmu Univerzity Karlovy

Za tým Pardubic se nejlépe prosadily Anna Rylichová s 26 body a Michaela Potočková s 20 body. Obě hráčky hrají za KARA Trutnov v nejvyšší ženské basketbalové lize ŽBL. Naše studentky podaly velmi dobrý týmový výkon. Nejvíce se bodově prosadila Kája Votočková s 20 body a Nela Štěrbová s 12 body. Celý tým naplno bojoval až do konce a do příštích zápasů si nese spoustu pozitiv. Slovy kapitánky Lucky Draboňové: „Byl to první zápas, na hřišti jsme se teprve poznávaly. Byl tam však ode všech vidět zápal a radost ze hry. Na trénincích dopilujeme detaily a zbylé zápasy vyhrajeme.

Za Hradecký tým Univerzity Karlovy nastoupily: Zuzana Benešová, Tereza Zbořilová, Karolína Votočková, Dominika Bílková, Pavlína Tabačková, Markéta Kubrová, Alexandra Volková, Nela Štěrbová, Barbora Skokanová, Juliana Stoianova a Lucie Draboňová. 

Text a foto: Marek Kerda

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS