Pozvánka na streetbalový Dopamin cup 2020 Univerzity Karlovy v Hradci Králové

08.09.2020

PlakatKatedra tělesné výchovy Farmaceutické a Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové zve všechny sportovní nadšence, aby zahájili zimní semestr 2020 stylovou basketbalovou akcí. 3. 10. 2020 pořádáme 2. ročník Dopamin cupu v 3x3 basketbale. Akce se uskuteční na TJ Sokol Pražské Předměstí 2. Můžete se těšit na zajímavé ceny (včetně poháru, medailí, diplomů), doprovodný program a večerní afterparty. Varianta pro případné špatné počasí je zajištěna.

Pravidla jsou stejná jako v klasickém basketbalu, jen s malými úpravami. Jelikož se jedná o mixový turnaj, v každém týmu musí být alespoň 1 dáma (a musí hrát). Ženy jsou však ve hře lehce zvýhodněné. Nesmějí být od pánů blokované ve výskoku, pouze ze země.  Koš od dámy je dotován +1 bodem. Porušení tohoto pravidla se trestá technickým košem. Hraje se 10 minut hrubého času s možností 1 timeoutu, ten však nesmí být použit v posledních 2 minutách hry. První 4 fauly týmu znamenají míč pro faulovaný tým. Každý další faul znamená +1 bod a držení míče.

Týmy se mohou skládat maximálně ze 4 členů (minimálně 1 žena). Turnaj je pořádán pro studenty vysokých škol a pracovníky univerzit, proto účastnící budou požádáni o předložení ISIC, jiného studijního průkazu nebo zaměstnanecké karty. Žádáme účastníky, aby své týmy přihlásili nejpozději do 26. 9. 2020 na email mahlerok@faf.cuni.cz . Počet týmů je omezen na 12. Případný zájem o ubytování napište do emailu. Prezentace týmů bude od 8:00 do 8:30.

Text: Katedra tělesné výchovy

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS