Pozvánka na debatu (Ne)zdravé Česko! A jak dál? - 11. 2. 2020 v Hradci Králové

29.01.2020

PozvánkaPrvní veřejná diskuse, kterou pro Vás chystáme v roce 2020, bude mít téma ZDRAVÍ. Konkrétně se budeme věnovat ALKOHOLU a OBEZITĚ a jejich dopadům na lidský organismus a zdraví nás všech. Debata se bude konat 11. února 2020 od 17.30 v Hradci Králové v kulturním centru Adalbertinum a bude zdarma pro všechny zájemce.

Řešit budeme otázku aktuálního stavu výskytu nadváhy a spotřeby alkoholu v ČR, porovnání trendů posledních let, postupy, jak proti obezitě bojovat, na co si dávat nejvíce pozor a také co je skutečně důležité pro udržení zdravého těla i mysli.

Debatovat společně s Vámi bude rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima, ministr zdravotnictví Mgr. Adam Vojtěch, děkan Lékařské fakulty UK v HK prof. Jiří Manďák a děkan Farmaceutické fakulty UK v HK prof. Tomáš Šimůnek.

Další detaily naleznete na Facebooku události.

Na přípravě debaty se podílí dvě fakulty Univerzity Karlovy, které sídlí v Hradci Králové - Lékařská fakulta a Farmaceutická fakulta. Partnery projektu jsou také Univerzita Hradec Králové, město Hradec Králové, Královéhradecký kraj, mediálními partnery jsou Deník a Česká televize.

Farmaceutická a Lékařská fakulta UK Vás zvou na Informační den

11. 2. 2020 od 9 do 15 hodin
Obchodní centrum Aupark v Hradci Králové, Gočárova třída

Akce zaměřená na zdravý životní styl, účinky alkoholu a obezitu je určena široké veřejnosti. Zástupci obou fakult budou zájemcům provádět základní zdravotní měření (tlak, BMI) a budou odpovídat na konkrétní dotazy týkající se zdravé výživy a možných rizik. Měření i konzultace jsou zdarma. Každý, kdo má zájem udělat něco pro své zdraví a chce se poradit s odborníky, je vítaný. Na stánku se setkáte se studenty doktorského studia z Katedry sociální a klinické farmacie Farmaceutické fakulty UK.

Setkání s rektorem Univerzity Karlovy prof. Tomášem Zimou

11. 2. 2020 od 15:15 hodin
Lékařská fakulta UK, Šimkova 870, Hradec Králové

Setkání a diskuse s rektorem UK je určena pro doktorandy a zájemce z řad studentů. Diskutovat se bude o problematice studia a možnostech studia na UK. Srdečně Vás zveme a těšíme se na Vaši účast.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS