Výtěžek akce Zachraň život během věnován Adélce s Emanuelovým syndromem

26.04.2019

Letošní ročník charitativního běhu „Zachraň život během – Run for life“ v Hradci Králové byl nabitý běžci a skvělými výkony. O vítězi klání mezi Lékařskou a Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovy rozhodoval počet závodníků z jednotlivých fakult. Letošní ročník vyhrála a putovní pohár získala Lékařská fakulta UK, ale neměla to zcela jednoduché. O vítězství rozhodlo pouhých 30 účastníků.

f4f2f1

Na den, kdy vylézají hadi a štíři, se vybralo neuvěřitelných 24.888 Kč a dalších 5.000 Kč darovala pořádající Asociace studentů medicíny. Vybrané finance byly věnovány Adélce z Hradce Králové, která trpí Emanuelovým syndromem.

Na startu jsme měli možnost vidět celkem 225 běžců včetně děkanů Lékařské i Farmaceutické fakulty, kteří si stejně jako naši studenti vyzkoušeli běžeckou trať. Organizátoři, složení převážně z řad studentů medicíny, rozdělili závod do dvou rozběhů mužů a žen. Běh na dva kilometry startoval u budovy Lékařské fakulty a probíhal v překrásném prostředí Šimkových sadů. Poté se závodníci opět vraceli před budovu Lékařské fakulty, kde závod končil.

Děkuji všem závodníkům za jejich účast a podporu.

Text: Mgr. Jiří Bezouška
Fotografie: Pořadatelé závodu

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS