Rektorský sportovní den – zima, kolektivní duch a radost z pohybu!

16.05.2019

Dne 14. 5. 2019 proběhl na Univerzitě Karlově další ročník Rektorského sportovního dne. Ani celodenní prognóza nepříznivého počasí neodradila od účasti na sto akademických pracovníků, THP pracovníků a studentů. Ve studeném dopoledni, s teplotami okolo 10 stupňů nad nulou, se sportovci utkali ve venkovních disciplínách jako je plážový volejbal, ringo, pétanque, kroket, volejbal a nohejbal. V tělocvičně paralelně probíhala Zumba, bodyforming, Taebo a florbal, navíc tady měli účastníci možnost vyzkoušet si 500 metrů na veslařském trenažéru.

rsd2019-6rsd2019-4rsd2019-15rsd2019-32rsd2019-13rsd2019-23rsd2019-30rsd2019-22rsd2019-25

Svou návštěvou nás na Slavii poctil bývalý ministr zdravotnictví Leoš Heger, s jehož podporou se nám, jak pevně doufám, povede zavést v Hadci Králové univerzitní veslařské klání, stejně jako je tomu například v Londýně.

U příležitosti oslav 50. výročí založení Farmaceutické fakulty UK byl odpolední program poprvé realizován v nádherných prostorách budovy nového kampusu Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Teambuildingová hra „Dobývání Mepharedu“ byla napínavá až do posledních okamžiků. Týmy musely zdolat 16 záludných disciplín, které prověřily jejich sílu, koordinaci, logiku, trpělivost i paměť. Všem devíti týmům se nakonec povedlo Mephared dobýt.

Při příležitosti Rektorského sportovního dne se také konal tradiční golfový turnaj. Nejlepšími hráči XIX. ročníku byli: v kategorii mužů senátor prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc., v kategorii žen doc. MUDr. Lenka Borská, Ph.D. a v kategorii studentů Marek Zrzavecký, všichni z Lékařské fakulty UK v Hradci Králové. Putovní pohár získala Lékařská fakulta. 

Koordinace a přípravy celého dne se úspěšně zhostila Katedra tělesné výchovy, která je v Hradci Králové jediným společným pracovištěm obou hradeckých fakult. Katedra tímto děkuje studentům SČSF za jejich pomoc při realizaci hry „Dobývání Mepharedu“.

Rektorský sportovní den není jenom o sportování, ale také o radosti z pohybu a hlavně o vzájemných setkáních. Všem účastníkům děkujeme za účast a těšíme se na viděnou zase v příštím roce.

Text: Mgr. Jiří Bezouška
Fotografie: VisualSupport.cz

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS