Juniorská Univerzita Karlova poprvé na Farmaceutické fakultě UK

23.05.2019

S velkým úspěchem proběhla dne 22. 5. 2019 na půdě Farmaceutické fakulty UK první jednodenní Juniorská Univerzita Karlova. Zájem studentů byl opravdu velký a možná kapacita byla zcela naplněna. Zúčastnilo se celkem dvacet sedm středoškolských studentů (z původně plánovaných dvaceti), převážně z mimohradeckých středních škol.

BBB_8786BBB_8789BBB_8801BBB_8807BBB_8829BBB_8848BBB_8860BBB_8869BBB_8932

Účastníkům byla představena Univerzita Karlova a zároveň byli seznámeni s naší fakultou. Se zájmem se dozvěděli o jejím výborném postavení v rámci UK, o možnostech studia, obsahu jednotlivých předmětů, kvalitě vysokoškolské výuky a s tím souvisejícími nároky na studenty, podmínkami přijetí a možnostmi přípravy na přijímací zkoušky.

Zájemci o studium se zúčastnili „praktického cvičení“ s PharmDr. Miroslavem Kovaříkem, Ph.D., kde si vyzkoušeli metody stanovující složení těla. Součástí školy byla i atraktivní exkurze v Zahradě léčivých rostlin s Ing. A. Chlebkovou a návštěva Katedry analytické chemie, kde je PharmDr. V. Pilařová, Ph.D. s kolegy seznámili s moderními analytickými metodami. Na Katedře farmaceutické technologie jim Mgr. Ž. Trpělková ukázala přípravu vybraných lékových forem.

Dle vyjádření účastníků se jim den strávený na Farmaceutické fakultě líbil a ocenili, že ji mohli poznat blíže a vytvořit si o ní reálnější obraz.

Text: doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D.
Fotografie: Marcela Jeřábková

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS