Heart of the Europe. YNGO/EPSA Trainers on Tour 2019

09.04.2019

Zamýšleli jste se někdy nad tím, co je neodmyslitelnou součástí velkých mezinárodních a mezioborových projektů? Do jisté míry se dá tvrdit, že jde o zkušenosti. Ty by se ale daly zkoncentrovat do pár jednoduchých dovedností. A právě to bylo hlavním cílem letošního Trainers on Tour organizovaným ve spolupráci EPSA (European Pharmaceutical Students´ Association) a YNGO (Youth Non-Govermental Organisation) - rozšířit soft-skills s touto tématikou.

Projekt pod názvem Heart of the Europe spojil studenty medicíny a farmacie tří zemí Visegrádské čtyřky - Maďarska, Slovenska a Česka. Jak už název napovídá, jedná se o turné, v tomto případě turné trenérů: Adam Majcher (Events Member, EPSA trainers board), Miloš Okša (EPSA trainer), David Brychta (EPSA trainer candidate), Tomáš Petrek (IAESTE trainer). Tato skupina odvážných dobrovolníků pracovala na společném cíli - rozvíjet soft-skills v rámci “International and Interprofessional collaboration”. A to ne v jedné, ale hned mezi několika studentskými organizacemi svých zemí, konkrétně HuPSA (Maďarsko - Budapešť), EGEA (Maďarsko - Pécs); SloMSA a SPSA (Slovensko - Bratislava); CzPSA a IFMSA-HK (Česko - Hradec Králové).

scsf1scsf2text

Společný cíl se realizoval pomocí čtyř tréninkových témat: Problem solving, Leadership, Group dynamics a Networking. Celkově se podařilo uskutečnit dvanáct perfektních hodin soft-skillových tréninků, kterých se k našemu překvapení zúčastnili nejen studenti, ale i absolventi a lidé z praxe. Tento fakt nás velmi potěšil, protože pozvedl náš projekt na jinou úroveň, hlavně díky názorům a zkušenostem lidí v oboru.

Výstupem byl obrovský zájem a neskutečný počet nových podnětů, nápadů i plánů od účastníků. Na závěr je třeba dodat fakt, že studenti medicíny a farmacie si mají navzájem co povědět a taková spolupráce může být do budoucna jen přínosná.

Text a fotografie: Spolek českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS