Farmaceutická fakulta UK na Majálesu

21.05.2019

V pátek 10. května 2019 se v královéhradeckých Šimkových sadech konal již 13. ročník Hradeckého Majálesu. Kromě koncertů a doprovodných aktivit byla součástí programu také prezentace hradeckých vysokých škol. V majálesovém univerzitním městečku tak mohli zájemci navštívit stánek Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy (FaF UK).

Studenti zde návštěvníkům ochotně poskytovali informace o studiu na fakultě, seznamovali je s rolí farmaceutů ve společnosti i s jejich uplatněním ve zdravotnictví.

majales1majales3majales4

Pro zájemce pak měli připraveny zábavné interaktivní prezentace, kde se návštěvníci mohli seznámit se zajímavostmi ze světa farmacie. První část byla tvořena „pexesem“ oblíbených pochutin a farmaceuticky významných rostlin, které jsou využívány k jejich přípravě. Druhou část tvořilo seznámení s příčinami a základními postupy domácí léčby u běžných onemocnění, jako je rýma, kašel, či bolest hlavy, které opět probíhalo formou hry.

I přes počáteční deštivé a chladnější počasí, které se naštěstí v průběhu akce změnilo ve slunečné, byl stánek Fakulty hojně navštěvován.

Na závěr bych ráda touto cestou poděkovala všem studentům a zaměstnancům FaF UK, kteří se na akci ochotně podíleli.

Text: PharmDr. Veronika Pilařová, Ph.D.

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS