Evropská asociace studentů farmacie uspořádala Training week

07.03.2019

EPSAJsou soft-skills základem úspěšného profesního i osobního života?

O zodpovězení této otázky se snažil tým čtyř trenérů z Čech i ze zahraničí, studentů farmacie a medicíny, během letošního projektu Evropské asociace studentů farmacie (EPSA) s názvem Training week. Účelem projektu je zvýšit povědomí o soft-skills a zdůraznit jejich důležitost a přínos ve zdravotnických povoláních.

Projekt probíhal ve všech členských zemích EPSA 17. - 24. 2. 2019. Tímto způsobem jsme se snažili koncentrovat co nejvíce tréninků na všech místech do jednoho týdne a tím plošně pozvednout povědomí o soft-skills v myšlenkách všech studentů členských zemí EPSA.

Projekt má dvě části. V první z nich trenéři ze všech zemí Evropy natočili propagační video, kde odpovídají na otázky, co jsou soft-skills, proč jsou důležité a jak je lze trénovat a zdokonalit.

Druhou částí projektu byla řada výzev pro trainery. Ty zahrnovaly nejrůznější aktivity, například organizace tréninků, hostování trainerů z jiných zemí a organizací, vytváření kreativních flipchartů, atd.

Jak je zmíněno výše, jedna z výzev byla hostovat trainera ze zahraničí. To se nám podařilo! Ne náhodou (SPC Leadership Camp) k nám zavítal polský trainer Piotr Skiba (EPSA Trainer), který společně s Davidem Brychtou (EPSA Trainer) připravil training na téma Motivation & Mindfulness s chytlavým a povzbuzujícím názvem May the motivation be with you. Training se uskutečnil 20. 2. 2019 v salónku kolejí Na Kotli.

Další z výzev bylo hostovat trainera z jiné než farmaceutické společnosti. Jelikož to samo sebou vyplývá z naší profesní budoucnosti, rozhodli jsme se oslovit trenérku ze studentské asociace medicíny. K našemu potěšení tuto výzvu přijala studentka 1. Lékařské fakulty v Praze. Training na téma Communication & Public Speaking se uskutečnil ve čtvrtek 21. 2. 2019. Připravili ho Adam Majcher (Events member, EPSA trainers board) a Tatiana Večerková (IFMSA Trainer)

312

Oba tréninky trvaly více než 2 hodiny a zúčastnilo se jich přes 20 nadšenců z obou hradeckých fakult UK. Studenti se během tréninků dozvěděli, jak najít vnější, ale i vnitřní motivátory, které jim mohou pomoci v nejtemnějších chvílích a tipy, jak přistupovat ke svým životním cílům, jak vypadá efektivní komunikace a jak probíhá. Vyzkoušeli si, jaké je to mluvit na veřejnosti a na co si při projevu dávat pozor (postoj těla, dostatečné pauzy, přiměřené tempo…).

Všem účastníkům tréninků děkujeme za příjemnou atmosféru a spolupráci. Rádi bychom Vás pozvali na další soft-skills tréninky, které proběhnou od 12. 3. 2019. Pro bližší informace sledujte facebookové stránky SČSF.

Text a fotografie: Spolek českých studentů farmacie

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS