Dva týmy Farmaceutické a Lékařské fakulty UK reprezentovaly na EuroMilano 2019

06.05.2019

Loni volejbalistky, letos týmy basketbalistek a volejbalistů reprezentovaly naše fakulty na vysokoškolském sportovním klání pod názvem EuroMilano 2019. Letošního ročníku se zúčastnilo přes 700 startujících z dvaceti sedmi vysokých škol. Soutěžící byli z devatenácti různých zemí.

Obě naše družstva se vzájemně povzbuzovala a ačkoliv se studenti před turnajem nijak zvlášť neznali, všichni tvořili skvělou partu. Družstvo volejbalistů se popralo s konkurencí se ctí. Po dvou porážkách a jednom vítězství obsadilo v konkurenci sedmi týmů páté místo.

f1f2

Basketbalistky přijely s ambicemi na výraznější úspěch a svými výkony to potvrdily. Pouze v zápase s děvčaty z American University of Beirut se nechaly zaskočit jejich dravou a živelnou hrou a nakonec o jeden koš prohrály. Ostatní utkání v základní skupině však bez problémů vyhrály. Po vítězství ve čtvrtfinále nad School of Law, University of Belgrade v semifinále nestačily na opravdu lepšího pozdějšího vítěze AU Gent.

V zápasu o 3. místo náš tým shodou okolností opět narazil na American University of Beirut, ale tentokrát naše studentky předvedly skutečně precizní hru a přesvědčivě zvítězily rozdílem 16 bodů a získaly 3. místo v konkurenci devíti týmů.

Text a fotografie: Mgr. Jindřich Křoustek, KTV

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS