Basketbalistky na 5. ročníku World InterUniversities Championships v Pule

03.12.2019

Ve dnech 13. - 17. listopadu 2019 se v historickém chorvatském městě Pula konal již 5. ročník velkolepé sportovní akce WIUSC 2019. Téměř 3000 startujících z 54 univerzit čtyř kontinentů soutěžilo ve 14 sportech. Turnaje se zúčastnil i basketbalový tým složený ze studentek Farmaceutické fakulty UK a Lékařské fakulty UK v Hradci Králové. Naše mini výprava byla jedinou, která reprezentovala Karlovu univerzitu.

Basketbalistky na 5. ročníku World InterUniversities Championships

Rozlosování turnaje basketbalistek našim studentkám přisoudilo boje v pětičlenné skupině, v nichž třikrát zvítězily a jednou prohrály s pražskou VŠE. Ze druhého místa ve skupině postoupily do čtvrtfinále, kde se utkaly s francouzskými basketbalistkami z Le Creussot. Naše děvčata po celý zápas vedla, nicméně v dramatické koncovce podlehla 24:27 a celkově skočila na 5. místě z 15 účastníků turnaje.

Celý sportovní podnik byl velkou oslavou univerzitního sportu a naše studentky k ní přispěly nemalou měrou. V budoucnu se opět budeme těšit nejen na možnost reprezentovat naši školu, ale také na nevšední sportovní zážitky.

Text a fotografie: Basketbalistky FAF&LF

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS