PhDr. Tomáš Sedláček na Farmaceutické fakultě UK

07.04.2017

Den Zentivy – tradiční akce pořádaná touto naší největší farmaceutickou firmou na naší fakultě každý rok se letos uskutečnil 5. dubna. Kromě tradičního úvodu, ve kterém jsme byli seznámeni jednak s novinkami v Zentivě (PharmDr. Jan Röder) zazněla i odborná přednáška Ing. Pavla Brázdy, MBA, pracovníka firmy Sanofi Genzyme, která nás informovala s pokroky v léčbě roztroušené sklerózy.

Hlavní hvězdou odpoledne, a pracovníci Zentivy snad prominou, byl ovšem PhDr. Tomáš Sedláček, významný český ekonom a hlavní stratég ČSOB, který ve své, rozhodně ne jednoduché přednášce, seznámil posluchače s vizemi vývoje světa, světových ekonomik a zaujal nás svým filozoficko-ekonomickým pohledem na současné události i na to, co nás bude, pravděpodobně, v blízké budoucnosti očekávat.

Jeho přednáška kladla na posluchače značné nároky co do pozornosti, ale především co do schopnosti vnímat souvislosti z nejrůznějších oblastí lidského poznávání, neboť, jak jsme poznali z výkladu dr. Sedláčka – ekonomie je věda, která se neobejde právě bez širokých znalostí z mnoha oborů, neboť pouze tak je schopna plnit svou prediktivní funkci.

Jeho pohled na současné ekonomické dění posluchače velmi zaujal a nutno říci, že i dr. Sedláčkovi se, podle jeho slov, u nás líbilo a velmi ocenil pozornost a chápání, kterého se mu od publika na naší fakultě dostalo.

BBB_5185BBB_5193BBB_5199BBB_5221BBB_5222BBB_5229BBB_5232BBB_5246BBB_5241BBB_5225BBB_5242BBB_5245

Text: Prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.
Fotografie: Mgr. Sylva Novotná

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS