Otevřen Sál Václava Ruska v Českém farmaceutickém muzeu

18.01.2017

České farmaceutické muzeum dosáhlo koncem roku 2016 dalšího významného bodu ve svém rozvoji, a to otevřením Sálu Václava Ruska. Tento prostor, připomínající svým názvem zakladatele Českého farmaceutického muzea, kombinuje na ploše cca 200 čtverečných metrů výstavní sál a zasedací místnost. Lze si zde prohlédnout několik souborů lékárenského nábytku z 19. až 20. století. Nejmladší vystavený mobiliář reprezentuje unikátní lékárnu ze 70. let 20. století.

V členěné místnosti je prostor pro konání vzdělávacích akcí až pro 40 účastníků v několika variantách uspořádání. Pro komfortní průběh akcí je k dispozici kuchyňský kout s nejnutnějším vybavením. Sál Václava Ruska se nachází v nejvyšším patře hospitalu, z něhož je zajímavý výhled na areál bývalých kukských lázní.

SAL_02SAL_04SAL_14SAL_21SAL_30SAL_35

V sálu již proběhly dvě významné akce. V říjnu 2016 se tu konalo zasedání vědecké rady Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy a také zasedání výboru České farmaceutické společnosti ČLS JEP. Věříme, že se Sál Václava Ruska stane dějištěm nejrůznějších setkání nejen odborné farmaceutické veřejnosti a zároveň místem, kde si budeme připomínat osobnost docenta Václava Ruska, od jehož úmrtí uplyne 30. ledna rok.

Autorka textu: Mgr. Ladislava Valášková, Ph.D.
Fotografie: České farmaceutické muzeum

© 2023 Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové | O webu a cookies | Kentico CMS